Schollenpop maakt eerste namen bekend

Voor de 23e editie van het gratis toegankelijk festival Schollenpop op zaterdag 3 augustus a.s. zijn de eerste namen bevestigd.

VANDERBERG’S MOONKINGS
Velen dachten dat hij de muziek vaarwel had gezegd. Dat hij zijn gitaar aan de wilgen had gehangen. Dat hij definitief zijn hart verpand had aan de schilderkunst. In 2014 dook Adje Vandenberg echter op met een gloednieuwe band, Moonkings. Er is een tweede album op komst en daar hoort natuurlijk ook een show bij op je favoriete festival!
Vandenberg speelde wereldwijd stadions plat, scoorde twee Amerikaanse nummer 1-hits en verkocht zo’n veertien miljoen albums met de supergroep Whitesnake.

LUMINIZE
Luminize, vier energieke dames uit Kroatië, doen er alles aan om de wereld te bewijzen dat het wèl mogelijk is om als all-girl rockband internationaal succesvol te worden.
Zoals hun naam al doet vermoeden, stralen de dames van Luminize veel energie uit en kunnen ze elk podium oplichten. Matilda, Marcela, Irena en Renee hebben elkaar ontmoet op de muziekschool en tijdens het zingen voor het lokale koor. Toen hun gitaarleraar een boyband had samengesteld, voelden de meisjes zich geïnspireerd om een eigen all-girl rockband te maken. Met de steun van de leraar begon de band zich langzaam te ontwikkelen. Maar ze hadden niet verwacht dat hun band zo snel aan populariteit zou winnen…

NONA
Alles heeft een begin, en het begin van Nona’s muziek lag in haar huis, een bastion van muziekliefde.
Nona leerde Steve kennen, een oudere Engelse bluesgitarist met een liefde voor de Stones en Howlin’ Wolf, met wie ze samen ging spelen. Waar? Waar niet. In kroegen, tijdens jamsessies, en op straat. In Eindhoven, in Den Bosch, in Engeland. Onversterkt, of liefst versterkt. “Soms mocht dat niet, dan werden we weer weggestuurd.” Nona was weer aan het zíngen, voor het eerst sinds de Kerstconcerten op de middelbare school. Dit was het, wist ze toen, dít was wat ze het liefst deed.
Deze samenwerking leidde onder andere tot schrijfsessies met anderen, tot interesse van een major platenmaatschappij en major publisher, tot een stroomversnelling van creativiteit en uiteindelijk leidde deze weg naar een opnamestudio in New York, waar ze werd gekoppeld aan een stel geweldige Amerikaanse muzikanten. “Het werd steeds meer wat ik bedoelde.” De rock van thuis, de blues van Steve, de hiphop-liefde van haarzelf: al die invloeden vloeiden samen.
Wat ze bedoelde, is het geworden: een warm bad van een debuut, van het fijngevoelige en zeer persoonlijke ‘Sleeptalking’ tot de swingende liefdesverklaring in ‘Givin’ It All’, van de groove die het filmische ‘Last To Know’ voortstuwt tot het in spetterende soul verpakte venijn van ‘Big Talk, Small Town’

ANEMONE
Rauwe randjes, psychedelische soundscapes, Madchester-grooves en uitgesponnen nineties-popliedjes. Met deze elementen is de gloednieuwe Rotterdamse band Anemone uit de startblokken geknald in de zomer van 2017.
In augustus 2017 is de band direct de studio ingedoken om zijn eerste nummers op te nemen, waarvan de eerste single in juni 2018 uit is gebracht. Om je een idee te geven: in de platenkasten van de groep vind je een hoop albums van The Brian Jonestown Massacre, Pavement, The Feelies, Oasis en tijdens zijn shows wordt er in het publiek gefluisterd over The Stone Roses. Wees op je hoede, want Anemone speelt genadeloos hárd en gaat je laten zweten tijdens zijn energieke en vuige liveshows. Get ready for some pyschedelic Britpop!

EUT
De band Eut uit Amsterdam gaat lekker en bewijst: er komt prima muziek van de popacademies.
Eut maakt een aanstekelijk soort indiepop en is in 2016 ontstaan aan de popopleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Verschillende leden zaten daarvoor al op een andere popschool, de Herman Brood Academie in Utrecht. Het zijn de slimme ­melodieuze wendingen en acceleraties die Eut zo catchy en bij vlagen ­onweerstaanbaar maken. En: Megan de Klerk heeft ‘het’ als frontvrouw.

APA
Haagse ‘indie-alternative’ band APA maakt nostalgische pop songs die doen denken aan vroege Coldplay, Tame Impala en een kleine dosis The Beatles.
Gevestigd in Den Haag, wordt APA gevormd door zanger/gitarist Niels De Maa, drummer Yael Dirkse, gitarist Jonathan Maridjan, bassist Jens Huigen en gitarist/toetsenist Valerie Branoux.
APA Heeft in de zomer van 2018 hun aankomende EP ” Nendaz ” in Zwitserland zelf opgenomen en geproduceerd, en zal in het voorjaar van 2019 worden uitgebracht.
De eerste single “On My Way” wordt echter eind September verwacht.

NEW DOSIS AUDIO
De band is sinds 2014 samen en besloot zich dit jaar wat uit te breiden. De nu 5-koppige Haagse rock band speelt vooral eigen werk. Experimentele muziek met een mysterieuze sfeer en veel pakkende melodieën zorgen dan ook voor een herkenbare eigen sound. Begin 2018 brachten ze hun eerste EP “The First Batch” uit die nu te beluisteren is op Spotify en iTunes.

Schollenpop vind plaatst op zaterdag 3 augustus op het Zuiderstrand, de toegang is helemaal Gratis en voor niets.

Meer info: www.schollenpop.nl   www.facebook.com/schollenpop