Haagse musea in vuur en vlam tijdens Museumnacht

DEN HAAG – Op zaterdag 6 oktober 2018 vliegen de vonken er vanaf tijdens Museumnacht Den Haag. Volledig in het thema ‘In Vuur en Vlam’ openen meer dan dertig Haagse musea hun deuren. Het belooft een avond te worden vol culturele hoogstandjes, zoals de expositie Emory Douglas: The Black Panthers in West. In Voorburg zal seksuoloog Kaat Bollen meer vertellen over seksualiteit, seksuele mythes en meer. Als klapper op de vuurpijl wordt Museumnacht afgesloten in het Magazijn van Bleyenberg tijdens de officiële afterparty die doorgaat tot in de vroege uurtjes. Dit is een avond die je niet wilt missen!

Haagse musea in vuur en vlam
De Museumnacht zorgt dit jaar met het thema ‘In Vuur en Vlam’ voor rode oortjes en activiteiten waar je warm van wordt. In Museum Meermanno neem je een kijkje in The Secret Garden, waar je gepassioneerde verhalen hoort in intieme tentjes. Verder zal bekende seksuoloog Kaat Bollen in Huygens’ Hofwijck een exclusieve presentatie geven waar je meer leert over seksualiteit, schaamhaar, borsten en seksuele mythes. Vanaf middernacht opent Bleyenberg de deuren van het dakterras en het Magazijn voor de officiële afterparty van Museumnacht 2018.

Cultuur snuiven tijdens Museumnacht
Tijdens Museumnacht mogen de culturele hoogstandjes natuurlijk niet ontbreken. Laat je inspireren bij West door de expositie Emory Douglas: The Black Panthers, waar foto’s en artikelen met provocerende beelden te zien zijn van journalist Stephen Shames. Beleef een intiem miniconcert in Molen de Vlieger waar je op unieke locatie kunt genieten van heerlijke muziek. Spijker je kennis bij met het pop-upcollege in de Tweede Kamer: Opwinding in Den Haag! De ‘Vergissing van Troelstra’.

Praktische informatie en kaartverkoop
Koop je ticket voor € 16,50 online of bij één van de Haagse verkooppunten. Met één ticket bezoek je op zaterdag 6 oktober 2018 alle deelnemende instellingen en reis je gratis met de Museumnachtbus. Vooraf kan je op vertoon van je polsbandje bij verschillende restaurants een Museumnachtmenu eten voor een aantrekkelijke prijs. Ook kun je na Museumnacht nog eenmaal gratis bij één van de deelnemende musea naar binnen. Bekijk voor meer informatie over tickets, programma’s, busroutes en deelnemende restaurants onze website: www.museumnachtdenhaag.nl.