De Haagse Popweek presenteert eerste serie evenementen

Nieuwe muziek en talentontwikkeling voeren de boventoon

Tijdens de Haagse Popweek (19 t/m 27 oktober) stalt Popradar Den Haag de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van pop, rock, indie, singer-songwriter, urban/hiphop en elektronica uit. Gedurende de week kunnen muziekliefhebbers live zien wat er speelt in de lokale popscene met het Haags Popweekend (26 en 27 oktober) als hoogtepunt. Muzikanten nemen de hele week deel aan verschillende seminars, workshops, masterclasses en netwerkmeetings aangeboden door Popradar Music Support. De eerste namen zijn bekend!

De popweek opent op vrijdag 19 oktober in YMCA in Scheveningen met de nieuwe generatie muzikanten tijdens de Talent Night. Haagse popmuziekscholen, waaronder Ready To Play, Carrera’s Muziekatelier, YMCA Bandcoaching, Rockit, Popschool Den Haag, Yourstage en Popschool Remco Visker, presenteren hun beste acts op het podium.

Zaterdag 27 oktober sluit de week af in het Paard met de Haagse Popnacht. De line-up bestaat uit lokaal talent dat op het punt staat nationaal door te breken: Jack Faded x 54, Ava Nova, Banana Savannah en G.O.D. Ook worden de jaarlijkse Haagse Popprijzen uitgereikt aan de meest succesvolle Haagse artiest/act van afgelopen jaar, een prijs voor het Beste Initiatief en de prijs voor het grootste opkomend talent: de Popradar Music Support Award. De afterparty vindt plaats in het Paardcafé met de terugkeer van Jam de la Crème.

Seminars en workshops
Muzikanten kunnen deelnemen aan verschillende seminars en workshops. Zo zal Tijmen van Wageningen (producer van o.a. EUT, The Deaf, DI-RECT en Dandana) op woensdag 24 oktober de workshop DIY Recording voor muzikanten geven. In deze workshop worden alle aspecten van opnemen behandeld, vanaf de voorbereiding van de opnames t/m het mixen.

In samenwerking met de Rotterdamse Popunie krijgen artiesten tijdens Meet The Pro op dinsdag 23 oktober antwoord op de vraag: ‘Hoe kom ik aan optredens?’. Poppodia en festivals krijgen dagelijks talloze mails van acts die graag willen optreden, teveel om ze allemaal te kunnen beantwoorden. Hoe val je op tussen dat immense aanbod? Marco Bijsterbosch (Grote Markt, Sniester), Conchitta Bottse (Paard, GUAP) en Bazz (Bazzookas, Pinguin Radio) gaan dieper op dit onderwerp in.

Tickets
De live shows zijn gratis toegankelijk voor publiek. Voor de seminars en workshops betaal je €5. Tickets zijn te koop via de website van Popradar. Meer informatie over de invulling van de Haagse Popweek is te vinden op www.popradar.nl/haagse-popweek, de rest van het programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Alvast een tipje van de sluier: tijdens Drop It Like It’s Hot op zondag 21 oktober kunnen artiesten hun muziek voorleggen aan een panel van nationale muziekprofessionals, worden onderwerpen als releases online vs fysiek, label vs DIY, publishing, karakter, productie en publieke aandacht genereren besproken en is er ruimte om te netwerken.

De Haagse Popweek wordt georganiseerd door Popradar Den Haag, voorheen Haags Pop Centrum. Popradar zorgt voor een levendige en diverse popscene binnen de stad. De organisatie beheert het grootste repetitieruimtecentrum van Den Haag en creëert nieuwe lokale, nationale en internationale kansen voor Haagse acts en muzikanten met Popradar Music Support.