Carnivale zindert, knettert en knalt

6e editie
Fritz Parlando, de directeur van de Carnivale, kiest er ook in 2017 voor om met zijn parade aan rariteiten en belevingen in Den Haag neer te strijken. Terwijl Fritz de wereld bereist, komen er veel bijzondere mensen op zijn pad. De Carnivale karavaan heeft veel nieuwe stekelingen die hun talenten komen showen…

27 t/m 30 december 2017 van 15:00u tot 01:00u

Tussen kerst en oudjaar wordt het Haagse Huijgenspark voor de zesde keer omgetoverd tot een bijzondere wereld van 1001 lichtjes met een spectaculaire mix van attracties en acts uit de tijd dat circus en kermis nog één waren.

Hij is er weer… Drown the Clown!

De meest irritante clown in een kooi die niets liever doet dan u -en ieder om u heen- kwaad te maken en te beledigen. Negeer hem zo lang als u kan. Of snoer de pestkop de mond door hem met een goed gericht schot in het water te doen storten!

Wetenschappelijke waanzin en bizarre ontmoetingen

Veel nieuws op de Carnivale. Zo maken we kennis met nieuwe toekomstvoorspellers en heeft de Man van 1,5 miljoen Volt zich dubbel zoveel opgeladen om nog spectaculairder te zinderen, te knetteren en te knallen. The Twisted Fairground uit Barcelona zet haar tenten weer op en bij de Meester Barbier kan je op het scherpst van de snede je bij laten schaven. Kinderen kunnen volop zwaaien en draaien in Het kleine Reuzenrad en de Zweefmolen. Wegens overweldigend succes zijn The Wall of Death, De Sterkste man, de opgooimolen, een grote stoet van kleine menschen en de magiërs weer nadrukkelijk van de partij. De waarzegster neemt deze keer een koffiedikkijker, een handlezer en misschien nog wel een paar andere bijzondere toekomstvoorspellers mee!

Overdag voor iedereen, ’s avonds Carnivale Obscure

Om drie uur in de middag openen de poorten en begint de bizarre beleving voor iedereen in het gezin. Maar na een uur of acht wordt de Carnivale wat obscuur… Wandelend langs de rauwe randjes van de samenleving, geniet je van spectaculaire acrobatiek, overal levende muziek, vuurkunstenaars en veel opwindende en spannende attracties. Denk aan Burlesque danseressen of bijzondere optredens in de Carnivale-volière. Om 22:30 is de grote eindshow maar daarna gaat het feest vrolijk door in de grote tent! Een aantal grote attracties blijven gewoon tot middernacht open…

Op de website kun je je inschrijven voor een speciale tour. Een Toer de Loer voor de hele familie of met je vrienden een Tour D ‘Obscure (18+ en pas vanaf 21.00u…).
Beeld van Den Haag

De Carnivale is voortgekomen uit een buurtinitiatief en wordt nog steeds gedragen door ondernemers en vrijwilligers uit de stationsbuurt. Behalve in het gemeentelijk streven om het leefniveau in de Haagse Stationsbuurt te verbeteren, past het festival ook in het internationale beeld van Den Haag als De Stad van Vrede en Recht omdat het ook op en tijdens de Carnivale draait om besef, verbroedering en het verbinden van kwetsbare culturen.

www.carnivale.nl

www.facebook.com/CarnivaleDenHaag