Grootste Oktoberfest van Den Haag gaat dit weekend van start

Overdekte biertuin, onbeperkt schnitzels en dirndljurkjes voor iedereen

Op 29 en 30 september vindt bij de Boterwaag op de Grote Markt in Den Haag voor de 9de keer het razend populaire Oktoberfest plaats. Beide dagen gaat het vanaf 21:00 ’s avonds los met braadworst van de Schwenkgrill, grote literpullen Paulaner en een mooie line up aan dj’s, artiesten en natuurlijk het personeel in over-the-top outfits die het Oktoberfestgevoel tot grote hoogte gaan brengen.

“Jungen, Mädchen, etwa da zwischenin. Alles macht Spass!” Het was nogal een dingetje deze zomer maar Grote Markt schuift al jaren de genderneutrale dirndls en lederhosen naar voren. Oftewel, het maakt geen donder uit wat je aantrekt – als je maar zin heb in eine dicke Party ohne Ende. “Het personeel ziet het wel zitten om nóg wat creatiever met die outfits om te gaan. Dus hopelijk brengen we de bezoekers hiermee op een idee en voelt straks iedereen zich nog lekkerder in zijn vel op het Oktoberfest.” Aldus Tamara Ravenstijn, al jarenlang professioneel Partymacher van het grootste Oktoberfest in Den Haag.

Overdekte biertuin
Nieuw is dit jaar de overdekte biertuin, die de echte Oktoberfestsfeer naar de Grote Markt haalt. Feestgangers kunnen hier aan lange biertafels aanschuiven, ongehinderd door eventueel slecht weer. Binnen in De Boterwaag kunnen de echte die hards met hun pullen op de dansvloer en de tafels los. Voor de bierkenners: De Boterwaag is één van de weinige plekken in Nederland waar je origineel Oktoberfestbier van Paulaner drinkt, een speciaal voor het feest gebrouwen blondbier van 6%.

Entertainment
Het Oktoberfest op de Grote Markt staat naast de authentieke sfeer, goed eten & drinken en de over-the-top outfits van het personeel, bekend om de uitgebreide muzikale line-up. DJ duo Die Buterweger komen beide avonden met het beste van het slechtste dat het Schlager-genre te bieden heeft, DJ Otto Wunderbar draait alle hits aus der Heimat draaien, feestgangers-bigband die Strasse Gebläse is erbij met slagwerk en een uitgebreide blazerssectie en accordionist/sfeermaker Ruud Appelhof zweept het publiek op met Volksmusik en zijn charmes in Lederhosen.

Toegang tot het feest is gratis. Als je niet uit de toon wilt vallen, kom dan in dirndl, lederhosen oder etwas da zwischenin!

www.oktoberfest-denhaag.nl

Facebookevent: facebook.com/events/222372514845626

Over het Oktoberfest

Het Oktoberfest in München is hét grootste bier- en volksfeest van de planeet. 16 dagen lang (16 september – 3 oktober 2017), ruim 6 miljoen bezoekers, bijna 7 miljoen liter bier, een feestterrein van 42 ha & de grootste kermis van Europa. Gewoon op loopafstand van het centrum van München… Ooit begonnen als huwelijksfeestje van prinses Theresia & de Beierse kroonprins Ludwig, maar dan praten we over 1810. In grote tenten genieten de bezoekers aan lange biertafels van de live-muziek, gezelligheid, Duitse gerechten en natuurlijk bier, veel bier.