Eerste editie Wild Rooster festival druk, sfeervol en ongeremd

Opvolger Big Texas BBQ brengt Den Haag samen met modderworstelen en countrymuziek

Afgelopen weekend vond in de binnenstad van Den Haag de eerste editie van Wild Rooster festival plaats. Met zo’n 25.000 bezoekers verdeeld over 2 festivaldagen, memorabele optredens en een fantastische sfeer overtrof het festival de stoutste verwachtingen. Uit reacties van bezoekers op social media en de eerste verslagen in de pers wordt de goede sfeer geroemd, de energie van de optredende muzikanten en het modderworstelen, een niet eerder in Den Haag vertoond festivalonderdeel dat veel belangstelling kreeg.

Met 20 acts spelend op 2 buitenpodia en werden de muzikale hoogtepunten van 2 kanten op de bezoekers afgevuurd. Hoogtepunten waren op vrijdag het optreden van western swing band Rag Mob, waar bekende Haagse gezichten als Arie Spaans en Remco Prins in spelen. Met opzwepende meezingers en veel interactie kregen ze vanaf hun podium onder de luifel van de Zwarte Ruiter tot in de wijde omtrek bezoekers aan het lachen en dansen. Later op de avond maakten Rotterdammers The Dawn Brothers indruk. Deze nog jonge band is in korte tijd heel populair geworden en hebben op Wild Rooster weer zieltjes gewonnen met ijzersterke soulvolle americana.

De zaterdagmiddag stond in het teken van de modderworstel arena. Shows van de Small Time Crooks, Miss Tess en J.P. Harris werden afgewisseld met worstelrondes van een kwartier. Hoewel er alleen amateurs meededen ging het er fanatiek aan toe met als winnaar van de dag ‘Penalty Dreadful’, een beresterke Russin die het in een finale tegen haar rollerderby teamgenoot ‘Delirious Diver’ opnam. Bijzonder is dat er ook twee geëmancipeerde mannen meededen aan het modderworstelen, dat van oudsher een vrouwensport is.

De zaterdagavond werd gekenmerkt door veel meezingen en op de tafels dansen. Headline act Reverend Peyton’s Big Damn Band kreeg met ‘real Indiana country music’ de hele Grote Markt aan het meeklappen, stampen en brullen, met als hoogtepunt een toegift op een bijl met snaren en een brandend wasbord. Elvis-imitator Magic Dick Power en de Creedence Clearwater Revival tributeband die daarop volgden maakten dat het een avond van luidkeels meezingen werd, culminerend in een bloedhete Zwarte Ruiter waar rock’n’roll sensatieband The Spunyboys het laatste restje energie en zweet uit de aanwezigen wrongen.

Programmeur Marco Bijsterbosch geeft aan dat Wild Rooster in de huidige vorm mag blijven. “Zoals het nu is, die gezellige country sfeer die alles samenbrengt, daar geniet duidelijk iedereen van. In de avond gaat het er wild aan toe met de tapkranen open en stevigere bands, maar ’s middags is het echt een familiefestival waar je lekker los kunt gaan en vies mag worden. Het is mooi om te zien hoe dat door de bezoekers wordt opgepakt.”

 

Wild Rooster online
wildroosterfestival.nl

www.facebook.com/grotemarkt

Het event: facebook.com/events/1781991348714710

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag