Minder worst, meer modderworstelen & muziek op Wild Rooster festival

Burgemeester Pauline Krikke opent vrijdag 25 augustus het Wild Rooster festival

25 en 26 augustus verandert de Grote Markt Den Haag weer voor 2 dagen in ‘Texas achter de duinen’. Wild Rooster is de opvolger van de bekende Big Texas BBQ, en draait meer om de muziek dan om eten. Rauwe bands in de traditionele Amerikaanse genres roots, rockabilly, bluegrass, uptempo blues en ‘rock-’n-roll uit de tijd dat rock-’n-roll nog rock-’n-roll was’.

Dat alle energie in de line up is gaan zitten dit jaar is te merken. Remco Prins, die samen met Marco Bijsterbosch de bands boekt: “We merkten dat het gigantisch los ging bij de bands op de BBQ. We willen daar meer de nadruk op leggen. Wild Rooster is zeker geen foodtruck festival, het is een festival waar je komt om echt goeie roots, country, bluegrass en rockabilly te zien. Muziek met de modder er nog aan.” Dat laatste wordt letterlijk genomen – er staat voor het eerst in de geschiedenis van de Grote Markt ook mud wrestling op het programma.

Op de line up staan veel acts uit de VS naast bekende namen van dichterbij. “Zo gaaf dat J.P. Harris komt, die gaat heel groot worden. Hij wordt door Rolling Stone getipt als dè aankomende alternatieve country ster. The Dawn Brothers zelfde verhaal, niet normaal zo goed, ze hebben net nog een waanzinnige show op de Zwarte Cross gedaan. Leadbeaters is een heel gave band, Big Time Bossmen ook. En dan zijn er acts als The Screamin’ Rebel Angels en Spunyboys waarmee het altijd los gaat. De line up is echt te gek dit jaar.” Onder de 16 bands bevindt zich ook ‘de beste Creedence Clearwater Revival-revival’ The Fortunate Sons, Elvis-imitator Magic Dick Power en local heroes als The Small Time Crooks en Ragmob.

Hoewel het zwaartepunt op de muziek ligt hoeven de bezoekers zeker geen honger te lijden: bij verschillende zaken aan de Grote Markt worden in buitenkeukens specials bereid. Burgers bij de Zwarte Ruiter, vegan specials zoals een ‘carrot dog’ (broodje met in rokerige soy sauce gemarineerde gegrilde wortel) en bij de Hoender en Hop Chicken Shop kan je zelf aan de slag met vrije uitloop kip op een grote grill.

Burgemeester Pauline Krikke opent op vrijdag 25 augustus om 16:30 het Wild Rooster Festival, aansluitend beginnen de bands. Op de zaterdag start het festival om 14:30. Elke avond sluit af met een afterparty (met band) in de Zwarte Ruiter. Toegang is gratis.

Line up:

The Reverend Peyton’s Big Damn Band
The Dawn Brothers
J.P. Harris & The Tough Choices
The Fortunate Sons (Ode aan Creedence Clearwater Revival)
Screamin’ Rebel Angels
Miss Tess
Mariachi Tierra Caliente
The Spunyboys
Magic Dick Power (Elvis Presley tribute)
Small Time Crooks
The Folding Mirrors Old Time Band
The Old Ditch Riverhoppers
Junior Marvel & The Hi-Tombs
Leadbeaters
Cousin Hatfield
Ragmob

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag