DrumDrieDaagse Musicon

In het weekend van 12, 13 en 14 augustus vindt in Musicon de DrumDrieDaagse plaats. Dat wil zeggen drie dagen lang workshops, clinics en optredens georganiseerd door o.a. Cesar zuiderwijk van de Golden Earring en de Slagwerkkrant. De DrumDrieDaagse is alleen te bezoeken door mensen die zich vooraf hebben opgegeven. Op zaterdagavond 13 augustus zal de beroemde Amerikaanse thrashmetal band Flotsam and Jetsam optreden. Dit optreden is ook toegankelijk voor mensen die niet mee doen met de DrumDrieDaagse.

Bij het grote publiek is Flotsam And Jetsam bekend als de band waar Metallica met Jason Newsted een opvolger voor Cliff Burton “wegkaapte”. Fans van het betere harde werk kennen de groep uiteraard ook van fantastische platen als “Doomsday For The Deceiver” (1986) en “No Place For Disgrace” (1988), pure klassiekers die in het collectief geheugen van elke thrasher gegrift staan.

De band slaat op de volgende platen een ietwat minder harde weg in, maar het blijft hoe dan ook resulteren in sterke albums. Flotsam And Jetsam is vrij vaak de baan op en toert met grootheden als Megadeth, Testament, Korn en King Diamond. Op “High” uit 1997 illustreert men de songtitels van de plaat in het logo van de bands die hen inspireerde. Het wordt een hommage aan groepen als Judas Priest, Iron Maiden, Metallica, KISS, Van Halen, AC/DC en Misfits, om er enkele te noemen. Ook al worden er pauzes ingelast en wordt zanger Erik ‘A.K.’ voor een korte periode vervangen door James Rivera (Helstar), toch blijft de groep uit Arizona om de zoveel jaar albums uitbrengen.

Nu is er dan het nieuwe titelloze album ‘Flotsam and Jetsam’ en de band klinkt als vanouds. Musicon is dan ook trots om deze grootheden op het podium te ontvangen

De zaal is open vanaf 20:00 uur en de band begint met spelen stipt om 21:00 uur. Entree: € 17, 50 aan de deur of € 16,- in de voorverkoop; www.musicon.nl/tickets

Musicon is gelegen aan de Soestdijksekade 345 te Den Haag.

070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag