Sniester Festival bevestigt eerste 33 namen

26 & 27 mei 2023 nieuwe editie van Den Haags gezelligste rock, schuur & rammelfestijn met o.a. The Haunted Youth, Coilguns, Thumper & Batmobile

DEN HAAG – Het laatste weekend van mei haalt Sniester festival wederom zo’n 70 internationale acts naar hartje Den Haag voor energieke liveshows op diverse podia rond de Grote Markt. De eerste 33 namen zijn bevestigd en die gaan van subtiel en sfeervol tot overweldigend hard, op een festival waar achter elke deur vlijmscherpe Nederhop, een dubbele drumkit of een anarchistisch goochelduo schuil kan gaan.

Bekende koppen
Sniester zoekt het experiment graag op en daarom staan naast geheide supershows als psychobillylegendes Batmobile, Spaans feestorkest La Regadera en Vlaamse favoriet The Haunted Youth ook steevast de nieuwste acts uit het alternatieve circuit op het affiche. Zo veegt ‘s lands beste drummer Bob Hogenelst met Iron Jinn in een nieuwe setting de vloer aan, komt Brennt Vanneste (van Vlaamse sludgemetal sensatie Stake) de boel opblazen met een digitaal project Klakmatrak, brengt Ploegendienst (ex- Aus Raux en Adolf Butler) Nederlandstalig hardcore punkgeweld en heeft lokale singer-songwriter Pyke juist richting de pop koers gezet. Het gaat van Nieuw-Zeeland via Los Angeles tot superlokaal en zoals de sniesterbezoeker inmiddels verwacht barst elke act van de knaldrang en de energie.

Programmeur Marco Bijsterbosch:
“Je komt naar Sniester om positief verrast te worden, om je op te laden met knettergoeie shows uit onverwachte hoek. Je komt hier niet om de standaard headliners te zien die hun voorgekauwde riedel afdraaien. Livereputatie telt voor ons tig keer zwaarder dan het formaat podium waar een band normaal op staat. Van alle mensen die op Sniester rondlopen zullen er maar weinig alle acts van tevoren al kennen en dat is precies de bedoeling.”

Voor 57 cent per band steek je dit wilde (en meestal zonnige) weekend in hartje Den Haag in je zak. De ticketverkoop is nu van start op Sniester.nl.TICKETS

Sniester Festival (vr 26 & za 27 mei 2023)
Festivalticket beide dagen geldig €40,- | www.sniester.nlSNIESTER ONLINE
www.sniester.nl

www.facebook.com/sniester
www.instagram.com/sniester/

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag