St. Patrick’s Day komt eraan!

St. Patrick’s Day is inmiddels een wereldwijd bekend festival. De feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van het land, Saint Patrick, herdenkt. Naast Ierland wordt het feest gevierd in steden als New York, Madrid, Rome, Rio de Janeiro, Chicago en veel Europese steden.

Het grootste St. Patrick’s Day festival van Nederland vindt traditiegetrouw weer plaats in Den Haag. Popdistrict Den Haag, O’Casey’s Irish Pub en Irish Club of the Netherlands slaan voor het twaalfde jaar de handen in één om ook dit jaar weer een groots spektakel neer te zetten. Afgelopen edities kwamen er duizenden bezoekers vanuit alle hoeken van het land naar Den Haag om de St. Patrick’s sfeer in volle glorie te beleven. Het festival is dan ook uitgegroeid tot de grootste viering van de nationale Ierse feestdag in Nederland.

Het feest wordt ingeluid op zaterdag 16 maart met het Ierland Film Festival, maar liefst 9 verschillende films worden er gedraaid gedurende het St. Patricks Day weekend in Pathé Buitenhof. In de avond kan er geproost worden in O’Casey’s Irish pub op het Noordeinde waar The Cruz & Dukes of Harlem een tribute brengt aan de rock’n’roll van de jaren 80.

Op Zondag 17 maart wordt het festival officiëel geopend op een groot podium op de Grote Markt in Den Haag waar ambassadeur Brendan Gerard Rogers en burgemeester Jan van Zanen om 12:30 uur het startschot zullen geven, waarna vertrouwd genoeg een mannenkoor uit het Kleine Nederlandse dorpje Epe het spits afbijt. Het Doetmaes mannenkoor van maar liefst 50 leden brengen klassiekers met thema’s als: drank, liefde en het prachtige Ierse platteland.

DANSSCHOLEN
Ook staan er 3 Ierse dansscholen op het programma, zowel kinderen als volwassenen delen hun passie voor de Ierse dans. De scholen hebben een groot aantal Europese kampioenen, wereldkwalificatiewedstrijden en medaillewinnaars voortgebracht. Dit jaar heeft het hoogste aantal van 11 dansers zich gekwalificeerd voor de wereldkampioenschappen in Schotland. Een waar spektakel voor jong & oud om te aanschouwen!

BANDS
Op de line up pronkt ook de naam Drops Of Green, de band wordt speciaal voor het festival vanuit Ierland overgevlogen. Verder zijn er bandnamen uit Europa waaronder The Rumpled (IT) en locals Acting The Maggot. Ook in O’Casey’s Irish pub kan er gedurende de dag tot in de late uurtjes gedanst en gefeest worden met Ierse live muziek.

St. Patricks Day Den Haag – Zondag 17 maart 2024 – Vanaf 12:30 uur tot in de late uurtjes. Meer informatie over programma www.stpatricksdaydenhaag.nl

Wil je op de hoogte blijven van Haagse feesten en festivals? Download dan onze GoneOut app met uitgaansagenda voor je smartphone in de App store of Google Play. Daarnaast kan je in de GoneOut app de timetable van de dag zelf zien.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag