Interview met organisatie NMNH over Kingsday

interview-NMNH-Kingsday-zuiderpark-stappenindenhaag

Vorige maand spraken Richard en Martin de heren van NMNH, de organisatie achter een hele reeks van geweldige evenementen o.a. twee succesvolle beachfestivals op Scheveningen. Zojuist is bekend geworden dat ze het festival ‘Kingsday’ in het Zuiderpark organiseren op Koningsdag.

Richard: Zo vertellen jullie de Stappers van Den Haag eens hoe jullie het Zuiderpark gaan overnemen op 27 april?
NMNH: Nou ja, overnemen is misschien niet het juiste woord. Wat vind je van de traditie voortzetten? Want toen we ontdekten dat ‘Kingsworld’ niet doorging, wilden we toch voor Den Haag een festival neerzetten op deze dag.

Martin: Wij zijn blij dat iemand het stokje overneemt, geen festival op Koningsdag zou voor de stad heel jammer zijn. Maar jullie zijn zomerfestivals gewend, is april dan niet een beetje te vroeg in het seizoen voor jullie? Hoe bereiden jullie je voor op bijvoorbeeld een regenachtige dag?
NMNH: We hebben twee megatenten met vloeren en rijplaten voor eventueel kritieke punten. We nemen dus geen enkel risico.

Richard: En over de muziek, wij hebben ontdekt dat jullie nieuwe “Hard Techno” eigenlijk de sound is die wij kennen van Rave the City in de Statenhal uit de jaren 90.
NMNH: Ja, dat hebben we ook van veel Hagenezen gehoord. Op dit festival voert dat de hoofdtoon, maar op de tweede stage klinkt een nieuwe sound, genaamd weavy, nog niet bekend in Den Haag, maar razend populair in andere steden.

Martin: Dus het wordt een mix van 90’s sound en iets nieuws. Maar is dat alles?
NMNH: Nee zeker niet (de heren hun ogen beginnen te fonkelen, red. ) we gaan een compleet en leuk festival neerzetten met lockers, een eetplein met foodtrucks aan de vijver van het Zuiderpark met veel biertafels en banken. Een minidorp met aan de ene zijde house en aan de andere kant jullie Rave the City sound… en dit is voor ons ook een try-out, bij succes komen we groter terug. Dat zag je op het strand afgelopen jaar.

Richard: Er moet me toch wat van mijn hart; als fotografen op jullie evenementen komen we veel bezoekers tegen uit alle delen van het land. Geweldig dat jullie zoveel mensen naar de Hofstad trekken. Maar promoten jullie meer buiten Den Haag?
NMNH: Nee, helemaal niet. We hebben feesten gegeven van Groningen tot Maastricht en van 020 tot 073 (Den Bosch, red.) De mensen hebben ons leren kennen door onze evenementen, weten wat we neerzetten en komen hiervoor dus ook naar Den Haag.

Richard: Lekker hoor en hierna Den Haag vaarwel en het land weer in?
NMNH: Nee, we komen allemaal uit de regio en willen graag de focus houden op Den Haag, nu eerst Zuiderpark, in juli Scheveningen en misschien ooit het Malieveld. Hij wordt aangevuld door zijn collega; we hebben gewoon wat met Den Haag en we vinden geweldig dat jullie ons willen samenwerken.

Martin: Dat doen we graag, jullie bedankt namens de stappers van Den Haag. We denken dat Kingsday een groot succes zal worden. We hebben er nu al zin in.
Richard: Misschien loop ik vooruit op de zaken, maar laten we in juni nog een keer afspreken met oog op het NMNH beachfestival.
NMNH: Gezellig, dat lijkt ons een goed plan. Tot zaterdag 27 april.

Klik hier voor TICKETS

Wil je op de hoogte blijven van Haagse feesten en festivals? Download dan onze GoneOut app met uitgaansagenda voor je smartphone in de App store of Google Play. Daarnaast kan je in de GoneOut app de timetable van de dag zelf zien.

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten