Foto’s NJJO en Maite Hontelé in het Paard

240224-01-NJJO-olv-maitehontele-paard-msimonis

De betovering van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) onder leiding van Maite Hontelé houdt nog steeds stand na het adembenemende optreden in het Paard zaterdagavond. Het weer buiten was guur en nat, maar binnen werd het publiek verwarmd door zowel de muziek als de hartelijke sfeer. Met een volle dansvloer en twee etages vol met enthousiaste bezoekers was de avond een feest van begin tot eind.

Het NJJO, ook wel bekend als het ‘Jong Oranje’ van de jazz, bestaat uit 20 getalenteerde jonge musici. Onder leiding van componist, bandleider en trompettist Maite Hontelé. Zij is in 2023 en 2024 artistiek leider en dirigent en bracht met het orkest (of eigenlijk Bigband) een onvergetelijke performance.

Wat het optreden extra bijzonder maakte, was de interactie met het publiek. Maite Hontelé betrok de aanwezigen actief bij het concert. Toen ze vroeg of er mensen Spaans spraken of Colombianen aanwezig waren, werd er luidkeels ‘SI’ geantwoord. Hontelé deelde niet alleen achtergrondinformatie, maar demonstreerde zelfs danspasjes. En ze speelde met veel talent de bugel, een blaasinstrument dat niet vaak in de spotlights staat.

De avond stond bol van de swingende energie en de term “het swingt de pan uit” was meer dan van toepassing. Het publiek werd meegenomen in de veelzijdige wereld van Mambo met zijn diverse varianten en hedendaagse crossovers. De samensmelting van wisselende latin-grooves en jazzimprovisaties resulteerde in een onweerstaanbaar dansbare vorm van jazz. Het NJJO, met zijn schat aan talent, maakte een diepe indruk op het publiek.

Eerlijk gezegd hadden we aanvankelijk onze bedenkingen, want orkesten en jazz zijn niet helemaal ons ding. Maar met de veelvoudig Grammy-genomineerde Maite Hontelé en de opzwepende elementen van Mambo en Latin, bleken onze zorgen volledig ongegrond. Het optreden was een bruisend spektakel dat alle twijfels wegnam en ons liet genieten van een onvergetelijke avond vol muzikale verrassingen.

Klik hier voor alle foto’s in ons fotoalbum

Het delen van onze foto’s is toegestaan voor privé gebruik, voor commercieel gebruik zie onze Foto tarieven – Stappen in Den Haag

Foto’s: © Martin Simonis fotografie

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag