Den Haag maakt zich op voor de Haagse Popweek

De dagen worden korter, maar Den Haag maakt zich op voor de Haagse Popweek. Met een uiteenlopend programma vol talentvolle acts, interessante workshops en toffe panels is de
Haagse Popweek dé gelegenheid voor muziekliefhebbers en professionals om samen te komen.

Haagse Popprijzen
Tijdens de Haagse Popweek worden ook dit jaar de Haagse Popprijzen uitgereikt. Deze publieksprijzen zijn de ultieme blijk van waardering vanuit onze stad en van fans om muzikanten te bedanken voor wat ze voor Den Haag betekenen én om ze een stapje verder te helpen in hun carrière. De categorieën voor de prijzen zijn: beste Haagse Release, beste Haagse Videoclip en beste Haagse Initiatief. Daarnaast is er de Music Support Award om artiesten die dit jaar flinke stappen hebben gezet een steuntje in de rug te geven. Aan deze prijs, die vorig jaar naar Prins S. en de Geit ging, is een geldbedrag van 1000 euro verbonden.

Genomineerden variëren van Goldband tot Sky Feliz en van Parish Queer Nights tot The Grey Space in the Middle. Check de website voor alle genomineerden en om uiteraard zelf ook te stemmen.

Over de Haagse Popweek
Van 6 tot en met 14 oktober draait alles om de Haagse (pop)muziek én de Haagse muzikant. De Haagse Popweek helpt talenten in hun ontwikkeling en zet ze in de spotlight. Er worden interessante workshops, talks, demo-panels en kennissessies georganiseerd met muziekprofessionals uit het hele land. Deze kunnen muzikanten helpen hun muzikale carrière naar een hoger niveau te tillen. En het is niet alleen zenden, integendeel! Er kunnen vragen worden gesteld, er is ruimte om met deskundigen uit allerlei hoeken in gesprek te gaan en om in contact te komen met andere muzikanten.

Uiteraard draait de Haagse Popweek niet alleen om leren en ontwikkelen maar ook om het laten zien en vooral horen van heel veel talent. Op verschillende locaties door heel de stad zijn er optredens van talentvolle en toffe Haagse acts. Kortom, voor iedereen die iets met muziek te maken heeft, is dit dé gelegenheid om te leren, te netwerken en uiteraard te genieten van alles wat Den Haag te bieden heeft op muzikaal vlak.

Highlights
Opening op de klokken van de Grote Kerk
Op 6 oktober wordt de Haagse Popweek op spectaculaire wijze geopend door een live vertolking van enkele Haagse nummers op de klokken van de Grote Kerk*. De Haagse acts Yellofox, Pineapple Kid en Sky Feliz hebben elk één van hun nummers geselecteerd om te worden vertolkt door beiaardier Gijsbert Kok.

Lab of Knowledge
Gedurdende de week zijn er veel interessante workshops, o.a. in samenwerking met Rewire Festival, Ableton en Huis van Gedichten en waardevolle panels o.a. in samenwerking met
SENA, NORMA, BumaStemra. Op 7 oktober wordt er een bijzondere middag voor muzikanten in het Paardcafé georganiseerd. Er zijn demo-panel sessies waarin muzikanten hun nog niet uitgekomen demo’s mogen laten horen aan de top van de muziekindustrie en daar nuttige tips krijgen, en boeiende talks met o.a. artiest, songwriter en theatermaker LAKSHMI. Deze middag wordt afgesloten met een borrel en de avond start met 54 FEST, hét toonaangevende hiphopfestival in Den Haag. `

Live Acts
Bij onder andere de Zwarte Ruiter, Paardcafé, The Grey Space in the Middle, Popradar, Musicon en nog vele andere lokale podia staat het programma volledig in het teken van de Haagse muzikant. Zo zijn er o.a. album release parties van Pineapple Kid, Sky Feliz, Salesmen en FLORA in Paard, is er elke dag een programma in de Zwarte Ruiter en kun je (opkomende) talenten spotten in het Paardcafé, Popradar & Musicon. De nachten kun je vervolgens doorhalen in o.a. The Grey Space in the Middle, Paardcafé en PIP.

3VOOR12 Den Haag Clubtour
Het lokale muziekplatform 3voor12 Den Haag organiseert op vrijdag 13 oktober een eigen clubtour. Op deze avond zullen op verschillende locaties in de Haagse binnenstad Haagse artiesten optreden. Onder meer Amare, de Openbare Bibliotheek, Kompaan Binnenhaven, de Zwarte Ruiter en het Paardcafé bieden een podium aan opkomende en gevestigde Haagse namen. Het programma verschijnt binnenkort op www.3voor12denhaag.nl. De Clubtour is gratis toegankelijk en wordt afgesloten met een afterparty in het Paardcafé.

Check voor een overzicht van alle activiteiten de website op haagsepopweek.com/evenementen.

Wil je op de hoogte blijven van de Haagse Popweek? Download dan onze GoneOut app met uitgaansagenda voor je smartphone in de App store of Google Play.

070online-nieuws-reportages-denhaag