Den Haag is het centrum van Gnawa-muziek in Nederland tijdens festival

Nederlands Gnawa Festival zet tegen de traditie in vrouwen in de spotlights

Het Nederlandse Gnawa Festival dat van vrijdag 8 tot en met zondag 10 september in Den Haag zal plaatsvinden legt de nadruk op vrouwelijke Gnawa artiesten. Op festivals zijn het vaak de mannelijke artiesten die vertegenwoordigd worden, terwijl juist de nieuwe talenten ook meer en meer vrouwen zijn. In Amare speelt op de slotdag van het festival Gnawa-grootheid Hind Ennaira en in Korzo speelt op zaterdag het zevenkoppige vrouwencollectief Lemma. Tijdens het festival krijgen ook vrouwelijke Marokkaanse ondernemers een plek – zij presenteren zich op een markt bij Amare.

Over het Gnawa Festival

Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 september staat Den Haag in het teken van het Gnawa Festival. Internationale artiesten komen samen in Amare, het Paard, Korzo Theater en in de Koninklijke Schouwburg (Het Nationale Theater). Er zijn workshops, lezingen en filmvertoningen die de Gnawa-cultuur en -geschiedenis belichten. Het Gnawa Festival in Den Haag kenmert zich door de mix van traditionele en moderne muziek. Een hoogtepunt van het festival is het Gnawa Groove Lab in Amare, waar traditionele Gnawa-muziek samensmelt met moderne elektronische klanken. Khalil Mounji en Hajar Alaoui Ismaili brengen eeuwenoude traditie en hedendaagse invloeden samen voor een unieke muzikale ervaring. 

Meer informatie  GNAWA Festival

Wil je op de hoogte blijven van Haagse feesten en festivals? Download dan onze GoneOut app met uitgaansagenda voor je smartphone in de App store of Google Play.

070online-nieuws-reportages-denhaag