Rootsmuziekfestival Wild Rooster rekent rodeo-stijl af met natte Haagse zomer

Vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus ‘a hell lot of heat’ met bands, bier, BBQ, en rodeorijden op de Grote Markt Den Haag.
Op de line up staan o.a. Douwe Bob, The Blue Cats (UK) en Mad Sin (GER)

De cowboyhoeden mogen weer uit het vet voor de 14de editie van Wild Rooster: het gratis Haagse rootsmuziekfestival met alleen maar goeie rockabilly, bluegrass, uptempo blues en rock-’n-roll uit de tijd dat rock’n’roll nog rock’n’roll was.
Het festival vindt plaats op 25 & 26 augustus op de Grote Markt in Den Haag. Het programma begint vrijdag om 16:30 uur en zaterdag om 14:00 uur met 17 bands uit binnen- en buitenland, sfeervolle aankleding en BBQ food.
Toegang is gratis en voor alle leeftijden. Terug van weggeweest is Buckin’ Remco, de mechanische stier: wie blijft het langste zitten?

2 podia met 17 bands uit de VS, Europa & Den Haag
Zowel vrijdag als zaterdag zijn er ‘s middags en ‘s avonds optredens afwisselend op het hoofdpodium op de Grote Markt, en het kleinere luifelpodium voor De Zwarte Ruiter. Het geluid van het zuiden is weer goed vertegenwoordigd met onder meer de legendarische Britse rockabillyband The Blue Cats, Douwe Bob & The Blue Grass Boogiemen en Duitse psychobillysensatie Mad Sin. Ook lokale helden als Stringcaster komen een feestje bouwen. Wie durft mag gratis een ritje maken op Buckin’ Remco, de mechanische stier.

Programmeur Marco Bijsterbosch
:
“Wild Rooster is misschien wel het meest toegankelijke rootsfestival van Nederland. Niet alleen omdat het gratis is, maar ook omdat dansen op Westernmuziek in een decor van hooibalen, en rondbanjeren met een cowboyhoed een verbroederend effect heeft. Countryliefhebber en -hater, carnivoor en vegan, jong en oud, alles danst hier met en door elkaar. Hartstikke gaaf natuurlijk en dat maakt Wild Rooster niet alleen het oudste maar ook één van de leukste festivals van het Popdistrict.”

Over de Grote Markt
De Grote Markt is bekend als de huiskamer van Den Haag. De sfeer op de Grote Markt is altijd gemoedelijk en trekt een kleurrijke mix van buurtbewoners en creatief, eigenzinnig publiek. Aan het plein in het midden van de stad bevinden zich diverse horecagelegenheden die voor ieder wat wils bieden: van bruin café tot cocktailbar, van poppodium tot restaurant. Daarnaast draagt de Grote Markt ook het label ‘Popdistrict’. Onder deze naam vinden het hele jaar door festivals en liveconcerten plaats.

www.wildroosterfestival.nl

Wil je op de hoogte blijven van Haagse feesten en festivals? Download dan onze GoneOut app met uitgaansagenda voor je smartphone in de App store of Google Play.

070online-nieuws-reportages-denhaag