Casa Fiesta, pop-up locaties en straattheater maken festivalsfeer De Betovering compleet

Dia de muertos en Halloween in Casa Fiesta, Betovering-buiten dit jaar ook in Escamp, Laak en Schilderswijk, Theaterbus op boulevard Scheveningen en Straattheater in de binnenstad.

Nog twee weken te gaan, voordat de 25e editie van Kinderkunstfestival De Betovering losbarst in Den Haag. Naast een ruime keuze uit honderden theatervoorstellingen en workshops, biedt de festivalorganisatie nog wat kersen op de taart. Zo strijkt het festivalcentrum ‘Casa Fiesta’ neer in Theater aan het Spui, zijn er 4 pop-up Betovering-buiten edities, staat er een theaterbus op de boulevard van Scheveningen én is er straattheater in de binnenstad. Aan deze extra activiteiten kan gratis deelgenomen worden! Zo biedt De Betovering ook dit jaar ieder Haags kind de leukste herfstvakantie van Nederland.

Veel te beleven in het festivalcentrum
Casa Fiesta vormt het festivalhart van zaterdag 26 oktober t/m zaterdag 2 november. Iedere dag is er tussen 12.00 en 16.30 veel te beleven in de foyer van Theater aan het Spui. Zo kun je in de stijl van “Dia de muertos” en “Halloween” maskers, slingers, wiebelbomen en foto-props maken. Met muziek sluiten De Wijkmuzikanten en Koninklijk Conservatorium elke festivaldag af en op zaterdagmiddag 2 november is er om 17.00 uur een groot ‘geestig’ slotfeest met de percussiegroep La Maquina.

Betoveringbuiten: in Escamp, Laak en Schilderswijk
Ook dit jaar trekt De Betovering door de stad met haar pop-up festival Betovering-buiten. Vier dagen lang, op vier verschillende locaties en de toegang is gratis! Voor alle leeftijden is er wat leuks te beleven: je kunt meedoen, kijken en luisteren. Schiet je eigen paintball kunstwerk, laat je droom tekenen en schuif aan bij de grappige voorstelling Kontrol door Compagnie Krak. Verder zijn er nog veel andere activiteiten, workshops en muziek op alle locaties.

Première Wegwezen in theaterbus
Laat je verrassen op de Scheveningse boulevard door de Nederlandse première van de mysterieuze voorstelling Wegwezen door HetPaleis. Je kunt drie keer per dag in een echte bus stappen waarbij je professor Badurella ontmoet. Verdwaal in een interactieve voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar. HetPaleis speelt drie keer per dag op zaterdag 26, zondag 27 oktober, vrijdag 1 november en zaterdag 2 november gratis op de boulevard ter hoogte van De Pier. In de Foodhall en Palace Promenade zijn ook minishows te zien van Fakir en Compagnie Krak en maak je een technobeat.

Straattheater in de Grote Marktstraat
Op straat in de binnenstad loop je De Betovering ook tegen het lijf. Kom je eigen technonummer maken bij de Technotafel van gezelschap Cirq op zondag 27 oktober en woensdag 30 oktober, steeds doorlopend van 12.00 tot 16.00 uur. Op donderdag 31 oktober kun je tussen 12.00 tot 16.00 uur bij Blik Vooruit je droom of toekomstplan vertellen aan een kunstenaar. Hij/zij maakt supersnel een kunstwerk van ervan en blikt het in. Het idee mag groots en wild zijn, want alles kan nog in de toekomst! De voorstelling Wegwezen van HetPaleis is, naast op Scheveningen, ook te zien in de Theaterbus op de Grote Marktstraat op woensdag 30 en donderdag 31 oktober om 12.00, 14.00 en 16.00 uur.

Festival de Betovering
Voor: iedereen t/m 12 jaar
Waar: in meer dan 60 culturele instellingen in en rond Den Haag
Wanneer: vrijdag 25 oktober t/m zaterdag 2 november 2024 (herfstvakantie)
Programma/reserveren:  via www.debetovering.nl
Kosten: de meeste voorstellingen en workshops kosten €8,50, de Ooievaarspas is overal geldig. Daarnaast veel gratis toegankelijke activiteiten.

Wil je op de hoogte blijven van Haagse evenementen waar (live)muziek in de hoofdrol staat? Download dan onze GoneOut app met uitgaansagenda voor je smartphone in de App store of Google Play.

070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten