Column: Stappen in Den Haag is klaar voor Kingsworld 2023

Het is bijna zover, Koningsdag komt eraan! Maar geen zorgen, geen saaie kraampjes of wachten in rijen tot je eindelijk je geld mag uitgeven aan een te duur oranje gebakje. Nee in Den Haag gaan we voor Kingsworld 2023, waardoor het Zuiderpark weer helemaal op zijn kop zal staan zoals elk jaar. De line-up is geweldig met onder andere veel Nederlandse muziek en dance. En we lezen net op Insta dat de laatste fase bijna is uitverkocht... De laatste kaarten vind je hier

Ons motto de jaren negentig "I Can't Stop Raving!" En dit werd toen ook prachtig verwoord door de houseformatie Dune. En ja ze staan ook op het podium van Kingsworld 2023. We hopen dat ze met hun 'Spice' en 'Hardcore vibes' ook de jongere generatie kunnen laten voelen wat wij toen voelden. En zo niet, dan blijft het laatste nummer voor eeuwig opgedragen aan 'Alle Ravers in alle Landen'. Andere verrassingen in de line-up zijn Charly Lownoise en Critical Mass - ofwel nog meer helden van vroeger. Volgens mij hebben we ze allemaal wel een keer horen draaien in de Statenhal.

Het was ook de plek waar we The Darkraver voor het eerst hoorden draaien. Op de legendarische 'Rave The City' kan je nagaan.... En ja, Steve vinden we met heel veel andere fans nog steeds een held. Die blijft net als Clyde aka Dj Chuckie maar doorgaan. En natuurlijk moeten we niet vergeten om ook onze hedendaagse helden te vieren, zoals Cem van The Outsiders, die altijd een lach op ons gezicht weet te toveren met zijn melodielijnen en basskicks. Ik weet niet of het het doel is van deze Rebel die we ook al weer een jaartje of twintig kennen. Maar het lukt hem wel aardig. Maar hij staat natuurlijk ook op ons lijstje van favorieten al is het alleen maar om zijn remixen van Nederlandstalige muziek. Platen zoals Kali en Huisje op Wielen hebben al miljoenen downloads.

Maar naast dance, kunnen we ook genieten van Nederlandstalige muziek. Met namen als Boef, Donny, Elias van Hees, John Medley, Peter Beense, Wolter Kroes, Samantha Steenwijk, John West en Danny Mendez, is dit een line-up om van te smullen. Het belooft een mooie dag te worden, met veel enthousiaste Hagenezen en ook wat mensen van buiten de stad. Voor ons begint het festival seizoen natuurlijk pas echt met Kingsworld 2023. Wij zijn er natuurlijk weer bij om alles vast te leggen. Het is gewoon de perfecte invulling voor Koningsdag vinden wij. En met goede weersvoorspellingen, is het helemaal genieten, maar alles is lekker overdekt mocht de zon ons in de steek laten.

Wil je nu heel makkelijk de hele dag de line-up op je telefoon kunnen zien? Want je wil toch kijken waar en wanneer je favs draaien.

DOWNLOAD dan onze Gone Out agenda App. Dan kan je op Kingsworld 2023 en alle andere festivals dit seizoen makkelijk de lineup terug vinden!

Daarnaast is de Gone Out App de meest complete uitgaansagenda van Den Haag dus zeker een must als je helemaal geen fissa in Agga wil missen.

Tot donderdag in het Zuiderpark...

Martin en Richard

 

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag