070online bestaat vandaag 5 jaar!

Den Haag, 7 september 2024 – Vandaag markeert het vijfjarig bestaan van 070online.nl, het onafhankelijke nieuwsplatform dat in korte tijd is uitgegroeid tot een waardevolle bron van lokaal nieuws en evenementenverslaggeving in Den Haag. Opgericht door Michael Withuis, een ervaren camerajournalist en content creator, heeft het platform sinds de oprichting op 7 september 2019 een belangrijke rol gespeeld in de Haagse mediawereld.

Vijf jaar onafhankelijk nieuws
Michael Withuis, bekend van eerdere Haagse projecten zoals Clixs.nl, PartyMania.TV en het tv-programma ‘Dag Den Haag’ bij Den Haag TV, lanceerde 070online.nl met de ambitie om onafhankelijk nieuws en evenementen in Den Haag op een vernieuwende manier in beeld te brengen. Ondanks een moeilijke start vanwege de coronapandemie, waarbij de focus noodgedwongen lag op verslaggeving van demonstraties, wist het platform stand te houden en vanaf 2022 haar aandacht succesvol te verleggen naar het verslaan van Haagse evenementen.

Officiële stichting en eerste subsidie
In juni 2023 werd 070online officieel een stichting, en dit jaar ontving het platform haar eerste subsidie vanuit het mediabeleid van de gemeente Den Haag. Deze financiële ondersteuning heeft het mogelijk gemaakt om nieuwe apparatuur aan te schaffen, wat de efficiëntie van het redactieteam aanzienlijk heeft verbeterd. Dankzij de nieuwe technische middelen kan het team nu sneller video’s monteren en nieuwsberichten publiceren.

Vrijwilligers en productie
070online.nl heeft in de afgelopen vijf jaar maar liefst 174 video’s geproduceerd (exclusief content op Instagram, Facebook en TikTok), geheel door vrijwilligers. Het team is trots op hun bijdrage aan de Haagse gemeenschap door middel van nieuwsvoorziening en het promoten van de stad. 070online biedt een platform aan zowel jonge als oudere vrijwilligers die ervaring willen opdoen in de mediawereld, variërend van journalistiek en presentatie tot camerawerk en fotografie.

Steun ons – Word sponsor of adverteerder
Ondanks de vooruitgang blijft 070online.nl afhankelijk van steun om verder te groeien en de continuïteit van het platform te waarborgen. Sponsoring en advertenties zijn essentieel om nieuwe initiatieven te ontplooien, meer evenementen te verslaan en dieper in te gaan op lokale kwesties.

Voor bedrijven biedt adverteren op 070online.nl directe toegang tot een betrokken, lokaal publiek dat hecht aan onafhankelijk nieuws. Sponsoring biedt niet alleen exposure, maar ook de kans om verbonden te zijn met een platform dat bijdraagt aan de Haagse gemeenschap en cultuur. Meer informatie over advertentiemogelijkheden en hoe u kunt bijdragen, vindt u op 070online.nl/steun of 070online.nl/adverteren.

Vrijwilligers gezocht
Om het platform verder te laten groeien, is 070online.nl voortdurend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Er is vraag naar TikTokkers, Instagrammers, foto- en videografen, verslaggevers, redacteuren en marketingexperts. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via 070online.nl/vacatures.

Samenwerkingen en toekomstplannen
070online.nl heeft in de afgelopen jaren vruchtbare samenwerkingen opgebouwd met verschillende Haagse evenementorganisaties, media en andere platforms, waaronder Dagblad070 en TheHagueonline. Het platform is ook mediapartner van Stappenindenhaag.nl, dé grootste stapsite van Den Haag. Deze partnerships helpen het platform om een breed publiek te bereiken en de lokale cultuur te promoten.

Met vijf jaar ervaring kijkt 070online.nl vol vertrouwen naar de toekomst. Het platform blijft zich inzetten om de inwoners van Den Haag te voorzien van actueel nieuws en evenementenverslaggeving. Daarnaast wordt er gewerkt aan nieuwe inkomstenbronnen en verdere groei om de komende jaren een nog grotere bijdrage te leveren aan de Haagse gemeenschap.

070online.nl – Nieuws en video’s uit Den Haag

Wil je op de hoogte blijven van Haagse evenementen waar (live)muziek in de hoofdrol staat? Download dan onze GoneOut app met uitgaansagenda voor je smartphone in de App store of Google Play.

070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten