Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Filmhuis Den Haag opent eerste Haagse boutique cinema

2 min read

Den Haag heeft vanaf deze week ook een boutique cinema filmzaal. Op de eerste etage van Filmhuis Den Haag is Zaal 6 geopend. In een sfeervolle huiskamersetting kun je hier de mooiste films uit de agenda bekijken met drankjes bij de hand. De filmzaal heeft een andere beleving dan een normale bioscoopzaal, uiteraard met state-of-the-art projectie en is ingericht met comfortabele velours loungestoelen en -bankjes. Poefjes, kussens, vloerkleden en tafeltjes maken het huiskamergevoel af. In totaal zijn er negentien ‘coronaproof’ zitplaatsen*, worden titels uit het reguliere programma vertoond en is de ticketprijs gelijk aan een normaal ticket.

Zaal 6 is geopend zonder een grondige verbouwing van het Haagse Filmhuis. De extra filmzaal is ingericht in het restaurant, dat door de corona de deuren tijdelijk heeft gesloten. Géke Roelink, directeur, licht toe: “We hebben in onze zalen, met het in acht nemen van de 1,5-meter-regels, momenteel slechts een capaciteit van 18%. Een extra zaal is dan wel heel fijn. Voor de coronacrisis, ontving het Filmhuis jaarlijks zo’n 325.000 bezoekers per jaar, waaronder 20.000 scholieren voor filmeducatie.”

Over Filmhuis Den Haag
Bij het Filmhuis aan het Spui kun je terecht voor bijzondere films uit meer dan 50 landen. Ook programmeert het Filmhuis in Dakota (stadsdeel Escamp) en in Omniversum. Bezoek een van de festivals of specials die we organiseren met talloze (Haagse) partners. Daarmee zijn we graag extra van betekenis voor de stad en al haar inwoners. Jaarlijks bezoeken ook 20.000 scholieren het Filmhuis voor film- en beeldeducatie. Bovendien is het Filmhuis initiatiefnemer van de filmhub Beeldung waarmee ze zorgt dat filmeducatie uitwaaiert over Zuid-Holland.

Meer informatie www.filmhuisdenhaag.nl