wo. feb 19th, 2020

Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Kunstproeven in Den Haag Museumnacht Den Haag x ART The Hague

2 min read

Museumnacht Den Haag en kunstbeurs Art The Hague slaan in de eerste week van oktober de handen ineen via een aantrekkelijk cultureel combi-ticket. Met deze samenwerking willen beide evenementen kunst op een laagdrempelige manier aanbieden en tevens een jonger en breder publiek aantrekken.

Combinatieticket deal
Tijdens Art The Hague presenteren van 2 tot en met 6 oktober 49 jonge en gerenommeerde galeries uit België en Nederland zich in de Fokker Terminal. Op zaterdag 5 oktober vindt de 10e editie van Museumnacht Den Haag plaats. Museumnacht Den Haag biedt de unieke kans om kennis te maken met Den Haag als kunststad door middel van een spannend en feestelijk programma.
Omdat beide evenementen binnen dezelfde periode vallen, is er nu een speciale combinatie deal. Wanneer je naar beide evenementen wilt kun je een combinatieticket met € 7,50 korting aanschaffen voor maar € 19,-.
Daarnaast worden er aan het einde van de beurs op zaterdag 5 oktober pendelbussen ingezet. De bussen brengen bezoekers met een combinatieticket naar het centrum van de stad, om hier hun weg te vervolgen tijdens Museumnacht.

10 jaar Museumnacht Den Haag
Museumnacht Den Haag bestaat dit jaar 10 jaar. Deze jubileumeditie belooft een avond vol verrassende en culturele hoogstandjes te worden. De 47 deelnemende Haagse musea en culturele instellingen nemen je mee op een reis door de tijd. Elke locatie heeft een aantrekkelijk programma samengesteld dat te maken heeft met dans, zang of performance, maar bovenal natuurlijk kunst. Leer ‘hakken’ als een gabber tijdens een speedcursus hakken in Huis van het Boek | Museum Meermanno. Of volg een speciale editie van Yoga x Art in galerie Lauwer.

7e editie Art The Hague
Op zaterdag 5 oktober zijn er op Art The Hague bijeenkomsten op de beurs voor jonge verzamelaars, waaronder een speciale tour met een bekende Hagenees, Street Art rondleidingen, Cosmo Café met Koen Vanmechelen en een DJ met food en drinks.
Een belangrijk thema van de beurs dit jaar is de rol van de vrouw in de kunstwereld. In het jaar van honderd jaar algemeen kiesrecht zijn vrouwen nog altijd ondervertegenwoordigd in kunstcollecties. De beurs wil met speciale aandacht voor vrouwen in de kunst een positieve bijdrage leveren aan een beter kunstklimaat in Nederland.

Tickets zijn zowel op www.artthehague.nl als op www.museumnachtdenhaag.nl te bestellen.