Koreaans eten in Den Haag
De Koreaanse keuken is gebaseerd op rijst, groenten, vis, zeewier en tofoe (dubu in het Koreaans). Typische Koreaanse maaltijden staan bekend om het aantal bijgerechten (banchan) welke rijst, soep en kimchi (gefermenteerde groenten) vergezellen. Het aantal gerechten is afhankelijk van de gelegenheid.
Koreaans eten verkrijgt zijn smaak door combinaties van sesamolie, sojapasta, sojasaus, zout, knoflook, gember en het belangrijkste ingrediënt, chilipepers, die de speciale pittige smaak geven. Daarnaast zin Koreanen gek op barbecueën. De barbecue is een ronde grill, die meestal is ingebouwd in de tafel. Er staan talloze gerechtjes en bijgerechten op tafel om te delen. Ook Koreanen eten bijna alles met stokjes. In tegenstelling tot in China en Japan eten ze rijst weer gewoon met een lepel.
Of toch iets anders?
Kijk ook eens naar: