Argentijns eten in Den Haag
De Argentijnse keuken wordt sterk beïnvloed door zijn Europese wortels en kent regionale variaties. De Asado; beter bekend als houtskoolgrill is vooral het kloppende hart van de Argentijnse keuken in Nederland. Van gegrild rundvlees tot aan de kipvleugels en de spare-rib. Daarnaast is de oorspronkelijk uit Argentinië afkomstige dulce de leche ofwel gecarameliseerde gecondenseerde melk ook al flink ingeburgerd. Ook zien we tijdens Argentijns eten in Den Haag bij meerdere restaurants de empanadas.
Iets minder bekend zijn de Picada's. Echter zijn deze zeer populair. Een Picada is een combinatie van Argentijnse lekkernijen zoals diverse soorten vlees, groenten en kazen. Dit wordt geserveerd op houten planken genaamd Tablas. Bij het consumeren van een Argentijnse picada is het handig om drie basisregels te kennen. Op de eerste plaats geniet er in een rustig tempo van, ten tweede het gaat niet alleen om eten maar ook om het hebben van een gesprek. En op de laatste maar niet minst belangrijke plaats is wijn erg belangrijk, rood, wit of rosé. Bier mag ook, daar wordt niet moeilijk over gedaan. Wat je favoriete drankje ook is, dit Argentijnse eetritueel gaat evenzeer over de mensen als over het bord.
- Gauchos, Oude Molstraat 46 2513 BB, Tel. 070 360 3154 [website]
- Santos Argentina Grill, Gevers Deynootplein 120, 2586 CP, Tel. 070 354 5198 [website]
- La Tabla Cocina Argentina, Denneweg 41a, 2514 CD, Tel. 070 406 29 00 [website]
- Los Argentinos, Kettingstraat 14, 2511 AN, Tel. 070 346 8523 [website]
- Los Argentinos, Korte Houtstraat 14, 2511 CD Tel. 070 345 8147 [website]
Of toch iets anders?
Kijk ook eens naar: