do. aug 22nd, 2019

Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

9.500 bezoekers beleefden de achtste editie van Museumnacht Den Haag

1 min read

Eén keer per jaar zet Den Haag de stad cultureel op zijn kop tijdens de Museumnacht. Ondanks het voorspelde slechte weer, hebben zo’n 9.500 bezoekers genoten van de vele optredens, workshops, rondleidingen en voorstellingen die in ruim 30 musea en andere culturele instellingen werden georganiseerd. De nacht begon met een poëtische opening in de Tweede Kamer, met onder meer Pink Oculus en schrijver Cesar Majorana. Bijzonder druk was het bij het Gemeentemuseum, waar theaterfestival De Parade te gast was.

Freak Like Me
Het programma van Museumnacht had dit jaar het thema ‘Freak Like Me’. Bezoekers konden deze nacht zonder vooroordelen de eigenaardigheden in zichzelf naar boven laten komen.

In het Haags Historisch Museum werd in alle ernst gewerkt aan het op sterk water zetten van vreemde objecten, zoals oogbollen en poppenhoofden. Ook creatief waren de bezoekers in het Mauritshuis, waar zij hun overbuurman konden schilderen. Dat leidde tot hilarische taferelen. Een meer serieuze betekenis kreeg het thema in het Humanity House, met een confronterende performance van rapper Massih Hutak en kanunspeler Shaza Manla. In het Atrium werd lekker gedanst tijdens de rollerskatedisco. Wie echt in was voor een verrassing, liet zich bij 1646 tatoeëren door kunstenaar Dennis Tyfus.

Het was een bruisende, gezellige en eigenzinnige nacht, die tijdens de afterparty samen met de Haagse Pop Week succesvol werd afgesloten in het Paard van Troje.