EMBASSY FESTIVAL EN UIT FESTIVAL DEN HAAG PRESENTEREN DRIEDAAGS CULTUURWEEKEND

In het eerste weekend van september presenteren het EMBASSY FESTIVAL en UIT FESTIVAL DEN HAAG een omvangrijk cultureel programma met meer dan 150 gratis optredens. Liefhebbers van onder meer cabaret, pop & klassieke muziek, dans, theater en food & drinks uit alle windstreken worden op hun wenken bediend. Het Embassy Festival biedt verwondering en inspiratie gedurende een tweedaagse culturele wereldreis. UIT Festival Den Haag presenteert in een driedaagse marathon de trailer van jouw culturele seizoen.

De kick-off van het jubilerende Embassy Festival (5e editie) ontvouwt zich op VRIJDAGAVOND 1 SEPTEMBER vanaf 17.00 uur op en rond het podium voor Diligentia op het Lange Voorhout. Er staat een afwisselend en kleurrijk programma met FAARJAM, LEVI SILVANIE, KOFFIE en MINEYSHU. Op diezelfde vrijdagavond verzorgen de Cultuurankers in acht Haagse stadsdelen de aftrap van het driedaagse en eveneens jubilerende UIT Festival Den Haag (45e editie) met een open huis met optredens van TIM AKKERMAN, LILIAN VIEIRA, RWMG, DE RÈGÂHS en nog veel meer.

Op ZATERDAG 2 SEPTEMBER barst het Embassy Festival op het Lange Voorhout om 12.00 uur in volle omvang los. De wereldreis gaat langs meer dan vijftig landen. Op de Contemporary Stage zijn er optredens van o.a. BAPTISTE W. HAMON (FRA), BLAHALOUISIANA (HUN), BRIAN DEADY (IRL) en NUBIYAN TWIST (GBR). Op de Classical Stage zorgen BARBARA KOZELJ (SLO), BODUROV TRIO (BGR) en LUKE WELCH (CAN) voor vervoering. In de Creative Arena is een uitgebreide mix van dans en muziek geprogrammeerd met bijdragen uit o.a. Nepal, Indonesië, Bosnië-Herzegovina, Oekraïne, Mexico, de Dominicaanse Republiek en Finland. In de Kids Compound beleven de jongste bezoekers dankzij de Ukkie concerten (gepresenteerd door enkele Cultuurankers) en Monkey Town de dag van hun leven. In een speciale Containerstage volgt een parade van workshops, theater en mini-concerten. Op de International Market draaien de smaakpapillen overuren door tal van traditionele hapjes en drankjes die van heinde en verre worden ‘ingevlogen’.

Het Embassy Festival gaat op zaterdagavond 2 september om 20.00 uur met het optreden van JEANGU MACROOY naadloos over in de UIT Nacht, als onderdeel van UIT Festival Den Haag. De cultuurkenners van WE ARE PUBLIC voorzien je tijdens CULTUURPITCHES van onmisbare tips voor jouw culturele seizoen. Diverse theaters in Den Haag openen hun deuren en presenteren cabaret (o.a. RUNDFUNK in Diligentia), dans (o.a. THE STATEMENT en MUTUAL COMFORT in het Lucent Dans Theater), film (Lindy Hop Experience met de documentaire ALIVE AND KICKING & de HAGUE HOPPERS DANCE SCHOOL voor het Filmhuis Den Haag), dans (o.a. SAMIR CALIXTO & CELLO8CTET AMSTERDAM, NOAM VAZANA in Korzo), muziek (o.a. ALEX ROEKA in de Nieuwe Kerk en CESAR ZUIDERWIJK in Theater de Vaillant). De UIT Nacht wordt afgesloten in de Koninklijke Schouwburg met een AFTERPARTY met o.a. DJ’s van DISTRICT25.

Op ZONDAG 3 SEPTEMBER krijgt het UIT Festival een uitgebreid vervolg op het Lange Voorhout met de Cultuurmarkt, waar ruim 100 culturele instellingen zich presenteren en een programma op vijf podia met previews op het komende culturele seizoen met STEF BOS, BRAZ, STEPHANIE STRUIJK (Stevie Ann), RILAN & THE BOMBARDIERS , I’M A SOULMAN, KIKI SCHIPPERS (winnares van de Annie M.G. Schmidtprijs 2017) en HARDE HANDEN (met LOES LUCA), Op het DEN HAAG DANST! podium staat o.a. HNDRD, het nieuwe dansgezelschap van choreografe Min Hee Bervoets (jurylid en choreografe van So You Think You Can Dance) en DeDDDD. De CULTUURANKERS presenteren zich gezamenlijk met een eigen podium in een sfeervol festivaldorp.

Naast de optredens op het Lange Voorhout houden onder meer Diligentia, Koninklijke Schouwburg, De Nieuwe Kerk, het Filmhuis Den Haag (met filmposter-outlet) en de Centrale Bibliotheek (boeken sale) open huis. Diligentia zorgt voor ontroering en een lach met een keur aan cabaretiers en liedjessmeden (MYLOU FRENCKEN, ARIE KOOMEN & EDO BRUNNER, ANNE NEUTEBOOM, JOCHEN OTTEN en ENGE BUREN). In de Koninklijke Schouwburg stelen onder meer ERIC VAARZON MOREL, de beste flamencogitarist van Nederland, ERIC VLOEIMANS, trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt en topacteur GIJS SCHOLTEN VAN ASCHAT, de show. Zij verzorgen een preview op hun muzikale voorstelling Duende. In de Nieuwe Kerk betoveren klassieke pianiste SASKIA LANKHOORN en jazz pianist WOLFERT BREDERODE met hun Musings from the Lowlands de bezoeker.

VRIJDAG 1 SEPTEMBER – 17.00 – 23.00 UUR:

PROGRAMMA OP 1 PODIUM / BITES & DRINKS

ZATERDAG 2 SEPTEMBER | 12.00 – 20.00 UUR: INTERNATIONAL MARKET, CLASSICAL STAGE, CONTEMPORARY STAGE, CONTAINER STAGE, CREATIVE ARENA, KIDS COMPUND

LANGE VOORHOUT, DEN HAAG | GRATIS TOEGANG

MEER INFORMATIE OVER HET FESTIVAL: WWW.EMBASSYFESTIVAL.COM

 

ZONDAG 3 SEPTEMBER: VANAF 12:00 UUR: LANGE VOORHOUT CULTUURMARKT & 5 PODIA & PREVIEWS IN CULTURELE INSTELLINGEN

LANGE VOORHOUT, CULTURELE INSTELLINGEN DEN HAAG | GRATIS TOEGANG |  MEER INFORMATIE OVER HET FESTIVAL: WWW.UITFESTIVALDENHAAG.NL

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag