ST. PATRICKS DAY DEN HAAG IS IN AANTOCHT!

Aanstaande zondag 17 maart is het zo ver: duizenden in Nederland woonachtige Ieren en Nederlanders die zich ‘Irish for a day’ verklaren komen weer naar Den Haag voor de grootste St. Patrick’s Day viering op het Europese vasteland. Wethouder Richard de Mos zal rond 17.00 uur alle bezoekers welkom heten én het festivalseizoen in het Haagse Popdistrict officieel openen.
O’Casey’s pub, de Grote Markt Den Haag en The Irish Club of the Netherlands blikken vooruit met het programma voor aankomende zondag.

Dansoptredens en zelf Cèilí leren dansen
Een grote attractie zijn elk jaar de uitvoeringen van Ierse dansscholen. In uitbundige kostuums treden de leden van 3 dansscholen op voor het publiek en maken indruk met perfect gechoreografeerde rijdansen. We gaan dansers van de meest uiteenlopende leeftijden in actie zien, waarbij de jonge kindjes die hun eerste passen laten zien steevast net zoveel applaus krijgen als de professionele topdansers met hun indrukwekkende sprongen. Voor het eerst dit jaar krijgen bezoekers de kans om zelf een céilí (spreek uit: ‘kjeli’) te leren, onder begeleiding van de uit Ierland ingevlogen Blarney Dance Academy. Om 14:00 geven zij een openlucht-clinic céilí dance waarbij iedereen welkom is om mee te doen. Céilí dances zijn de traditionele rij- en rondedansen die bekend zijn van het Riverdance spektakel.

Live folkmuziek op 2 podia (en op straat)
Het feesten begint voor wie wil al op zaterdagavond, met een pre-party bij O’Caseys. De hoofdact Acting The Maggot, die zondag het buitenpodium zal afsluiten, speelt dan alvast een kleinere set. De band speelt energieke favorieten van onder meer The Dubliners, The Fureys en The Pogues. Zondag barst het festival echt los en spelen er zowel Ierse bands in de pub als op het buitenpodium op de Grote Markt. Onder meer meesterfluitist Olcan Masterson, feelgood-folkband Harmony Glen en tribute-bands van Flook en Flogging Molly staan op het programma. Ook zal er een live band tussen het Noordeinde en de Grote Markt al spelend heen en weer pendelen om iedereen die ze onderweg tegenkomen met Ierse folkmuziek in de stemming te brengen.

Irish food, drinks, whiskey tasting & greening
Naast de live shows en dansuitvoeringen kan het publiek genieten van traditionele gerechten, Guinness van de tap en een uitgebreide Dramtune whiskyproeverij. Het belooft een  drukke editie te worden, steeds meer ondernemers in de Haagse binnenstad sluiten zich aan. Het festival is gratis toegankelijk.

Datum:                      Zondag 17 maart 2019

Locatie:                     Grote Markt, Den Haag & O’Casey’s Irish Pub, Noordeinde 140

Openingstijden:       Van 13.00 uur tot 23.00 uur | & O’Casey’s Irish Pub tot 03.00 uur.

Entree:                      Gratis
www.stpatricksdaydenhaag.nl