Zomerseizoen Zuiderparktheater afgesloten

Zomerseizoen Zuiderparktheater afgesloten met nieuw record: 42.048 bezoekers genoten in de openlucht

Met een zonnig Haags Korenfestival kwam het zomerseizoen 2024 in het Zuiderparktheater vandaag ten einde. Dit jaar kwamen 42.048 bezoekers af op één van de 60 producties die op het theatereiland te beleven waren. Het bezoekersaantal was weer een nieuw record voor het theater. Het record uit 2023 van 38.552 werd met nog eens 3500 overschreden. Ook dit jaar waren de weergoden het theater goedgezind, geen enkele productie werd door slecht weer gecanceld.

Na de opening met een Haagse Vrijheidsmaaltijd en het aanslaan van de gong door Wethouder Saskia Bruines (cultuur) volgden tientallen uitverkochte shows van o.a. Glen Hansard, Birdy en last en least Floor Jansen bij Zuiderpark Live. Op zwoele zomeravonden bij Latin in the Park en Residentie Orkest werd er genoten. Ook schitterde vers nieuw talent bij Young Talent in the Park en Youth Summer Fest. The Hague African Festival en Jong Metropole orkest keerden dit jaar terug op de agenda, en Shirma Rouse speelde met Orkest Koninklijke Luchtmacht twee avonden op rij de aftrap van haar zomertournee. Met nieuwe partners werd ook de bakermat gelegd voor The Hague Blues en Rockparty of the Year, mogelijk komen deze volgend jaar terug. In het Vakantiepark was ook weer zes weken lang vertier en pret te beleven.

“Met veel trots kijken we terug op dit seizoen. Een groot dankjewel aan ons publiek. Uiteraard was ook dit jaar hectisch en werden we geconfronteerd met de uitdagingen die geen ander theater heeft. Van een omgewaaide boom op de backstage tot vleermuisonderzoek. Onze ruim 100 vrijwilligers en het team stonden klaar voor het hele scala van producties met tientallen partners. We zijn daarnaast blij dat we door de nieuwe meerjarensubsidie de komende 4 jaar met een gerust hart door kunnen én dat we het contract met partner Greenhouse Talent voor 4 jaar hebben verlengd.”

Volgend jaar opent het openluchttheater in mei weer haar deuren en dan viert de operationele stichting haar 10-jarig jubileum. Komend najaar verwachten we de eerste aankondigingen.

Wil je op de hoogte blijven van Haagse evenementen waar (live)muziek in de hoofdrol staat? Download dan onze GoneOut app met uitgaansagenda voor je smartphone in de App store of Google Play.

070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten