Lokaal radioprogramma Stork On Air stopt

Het radioprogramma Stork On Air, iedere maandagavond op Den Haag FM, stopt. Na zestien jaar komt op maandag 25 september een einde aan een tijdperk. Stork On Air was jarenlang de springplank voor opkomend en gevestigd talent uit Den Haag, waar jonge nieuwe acts wekelijks een podium en de kans om zich aan de buitenwereld te tonen kregen. Ook gevestigde acts wisten het programma goed te vinden. De redactie van Stork On Air kijkt in samenwerking met 3voor12 Den Haag naar een nieuwe manier om Haagse muziek het podium te geven dat het verdient.

Programma-coördinator Julie Hauber: “We stoppen niet omdat het niet meer leuk is, maar omdat we toe zijn aan iets nieuws en we ook denken dat de Haagse muziekscene behoefte heeft aan een nieuw format dat draait om muziek uit de hofstad.” De afgelopen jaren is er veel veranderd in het mediagebruik van jongeren en ook de Haagse muziekscene is continu in beweging.

In samenwerking met 3voor12 Den Haag wordt er gewerkt aan een nieuw concept waarin wordt voortgeborduurd op het concept van Stork On Air, maar er wordt ook gekeken naar de manier waarop muziek naar het publiek wordt gebracht. Met een livestream/podcast vanaf locatie gemaakt door een team dat bestaat uit muzikanten, muziekkenners, voormalig Stork On Air-presentatoren en mensen met een andere bijzondere connectie met de Haagse muziekscene gaat het team door met het bieden van een platform waarbij Haagse muziek centraal staat.

Den Haag FM-stationmanager Gerard van den IJssel: “Wij betreuren het einde van het radioprogramma, maar snappen dat de programmamakers na al die jaren toe zijn aan iets nieuws. Gelukkig betekent dit niet het einde van de steun van Den Haag FM aan Haagse artiesten. Als 100% Haagse zender blijven wij ons inzetten voor de lokale popscene, met elk uur een Haagse plaat op de radio, Haagse videoclips op TV en optredens van lokale artiesten in de studio.”

Over Stork On Air

Haagse acts als DI-RECT, Splendid, Son Mieux, The Indien, Piñata, Playground Zer0, Hallo Venray, Tim Akkerman en The Deaf zijn de afgelopen jaren te gast geweest in Stork On Air. Wekelijks gaven bands een live-optreden in de studio en speelden de presentatoren in op de actualiteiten door het popnieuws te behandelen en te bellen met muzikanten en organisatoren uit de Haagse muziekscene. Stork On Air was elke maandagavond tussen 21.00 uur en 23.00 uur te beluisteren op Den Haag FM. Op maandag 25 september is de laatste uitzending.

Het Haags Pop Centrum is het radioprogramma Stork On Air in 2001 begonnen bij de piratenzender Hofstad Radio. In 2005 is het programma overgestapt naar Omroep West. Vanaf dat moment was Stork On Air een coproductie tussen Omroep West en het Haags Pop Centrum. In 2008 dreigde het programma te verdwijnen door de nieuwe programmering van Omroep West. Na een oproep van het Haags Pop Centrum zijn popmuzikanten uit de regio en vaste luisteraars massaal in actie gekomen en is het gelukt om Stork On Air in de lucht te houden. Eerst via het webkanaal van Omroep West, Westpop online. Sinds 2011 is Stork On Air weer in de ether te beluisteren via Den Haag FM.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag