Twee weekenden alles behalve een dooie boel

 

Oktober staat niet alleen in het teken van Oktoberfest, vallende blaadjes en code geel, maar het is ook spooky season! Met 26 oktober Halloween in Stadscafé de Boterwaag en 2 november Dia de Muertos in Poppodium de Zwarte Ruiter en café September is het twee weekenden achter elkaar de verkleedkoffer en de schmink in.

Halloween: Cause this is thriller.

In Stadscafé De Boterwaag wordt weer het gruwelijkste feestje van het jaar gegeven! Al sinds de heksenjachten en vampier-ronselaars, traditiegetrouw één van de spannendste Halloween feesten van de stad. Met DJ’s Meza & Ritchie die elke begraafplaats tot een rave omtoveren, zal ook deze editie weer een dodelijke avond worden. Dansen tot je de volgende dag als een zombie op je bankie blijft liggen. Als je de ochtend al haalt…

Datum: Zaterdag 26 oktober 2024
Aanvang: 22.00 tot de duvel ons komt halen.
Entree: Verkleed? Gratis! Niet verkleed? € 10,-

Dia de Muertos: Loco sinds Coco

De Zwarte Ruiter besloot een paar jaar geleden de dood eindelijk serieus te nemen. Maar wel in stijl: Mexican style. Dat beviel zo goed dat het vol liep. Vandaar toveren we de September nu ook om tot Mexicaanse grond.

Op 2 november vieren wij dus Dia de Muertos. De dag van de doden is een Mexicaanse feest en herdenkingsdag. Waarom?

Een paar dingen zijn we zeker van in het leven: Je moet belasting betalen, de Grote Markt is er altijd voor jou en het leven is niet oneindig. Voor velen is de dood dan ook niks anders dan eng of zorgt het voor verdriet. In sommige culturen gaan ze daar anders mee om en wij vinden hoe de dodendag in Mexico de overledenen eert, een prachtig concept. Kleurrijke ofrendas, lekker eten, flinke scheuten tequila en mezcal, maar ook fijne muziek. Laat je schminken en sta samen even met een warm gevoel stil bij wie je verloren hebt. Want wie de doden niet eert, is het leven niet weerd.

Datum: Zaterdag 2 november
Aanvang: 
18:00 uur
Entree: 
gratis entree

LINE-UP:
Trio La Raza (Café September)
La Banda Fantastica (Zwarte Ruiter)
El Gran Lagarto (Zwarte Ruiter)

Wil je op de hoogte blijven van Haagse evenementen waar (live)muziek in de hoofdrol staat? Download dan onze GoneOut app met uitgaansagenda voor je smartphone in de App store of Google Play.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag