Programmering 25e editie Festival de Betovering bekend!

Op vrijdag 6 september presenteert kinderkunstfestival De Betovering haar 25e programma. Met ruim 400 voorstellingen, workshops, films en bijzondere activiteiten is er van vrijdag 25 oktober tot zaterdag 2 november elke dag in de herfstvakantie veel te zien, beleven en te doen op wel 60 locaties! Ook na 25 edities blijft het Haagse kinderkunstfestival zich vernieuwen. Zo zijn er twee bijzondere voorstellingen ontwikkeld in samenwerking met twee Haagse theaters én wordt dit jaar het minifestival Betovering-buiten niet alleen in Escamp maar voor het eerst ook in de Schilderswijk en Laak georganiseerd. Ook is er straattheater in het stadscentrum en op de boulevard van Scheveningen.

PROGRAMMA BEKEND Tijdens de herfstvakantie barst ‘het griezelig leuke’ Festival de Betovering weer los. Het thema van het festival is ‘geestig’ omdat dit jaar zowel Halloween als Dia de Muertos tijdens de herfstvakantie vallen!
De openingsvoorstelling en tevens Nederlandse première is ‘FULL HD’ van Doble Mandoble: een science fiction voorstelling vol visuele effecten, magie en acrobatiek. Enkele highlights uit de volle agenda: ‘Het lelijke eendje’ van het Italiaanse gezelschap Factory Compagnia Transadriatica, de nieuwe voorstelling ‘De’ door Theater Artemis en de première van ‘Stampvoeten op tafel’ van Knars. Festival de Betovering is er voor alle kinderen; een aantal voorstellingen wordt voorzien van audiodescriptie of een gebarentolk, ook er zijn prikkelarme en woordloze voorstellingen. Kaartverkoop voor alle voorstellingen is gestart via debetovering.nl.

FESTIVALCENTRUM Om in de sferen van Dia de los Muertos te blijven wordt Theater aan het Spui omgetoverd tot CASA FIESTA. Hier zijn iedere middag gratis toegankelijke workshops van onder andere kunstgezelschap Restvorm en kunstenares Lotte Verweij. Elke dag sluit Casa Fiesta af met muziek van de Wijkmuzikanten en het Koninklijk Conservatorium. Op zaterdag 2 november sluit het festival af met een gemaskerd dansfeest met muziek van La Maquina, iedereen mag verkleed komen in hun Halloween kostuum!

HAAGSE VOORSTELLINGEN In een nieuwe en meerjarige samenwerking met Theater de Vaillant presenteert hiphopchoreograaf Andy Ninvalle de voorstelling ‘Doe Normaal’ (6+). Met De Betovering en Amare cureert danseres Poernima Gobardhan een middag vol Indiase dans en muziek met ‘De fluisters van de geheime dans’ (5+).

BETOVERING-BUITEN Ook dit jaar trekt het festival als een parade door de stad. Vier grote Haagse binnentuinen en plantsoenen vormen het decor voor het gratis toegankelijke minifestival Betovering-buiten. Het Belgische Compagnie Krak speelt de grappige voorstelling Kontrol. De acteurs van Cirq vragen kinderen naar hun dromen voor de toekomst en maken ter plekke kleine kunstwerken van die dromen. Zie www.debetovering.nl/buiten voor het definitieve buitenprogramma en de locaties. Betovering-buiten wordt georganiseerd in samenwerking met woningbouwverenigingen Staedion en Haag Wonen, wijkorganisaties en lokale initiatieven en kunstenaars.

Wil je op de hoogte blijven van Haagse evenementen waar (live)muziek in de hoofdrol staat? Download dan onze GoneOut app met uitgaansagenda voor je smartphone in de App store of Google Play.

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten