Grootste Korenfestival Haagse regio terug op Scheveningen

Op zaterdag 28 september van 11:30 tot 17:30 uur vindt het grootste gratis Korenfestival van de Haagse regio wederom plaats in het hart van Scheveningen: Zingen Aan Zee! 42 koren met meer dan 1500 koorleden die 80 optredens geven, zorgen voor een uniek zangspektakel op 10 binnen-, buiten- en pop-uppodia van strand naar Keizerstraat tot Scheveningseweg. De koren komen uit de regio Den Haag, natuurlijk uit Scheveningen en verder uit heel Nederland. Vele genres zijn te bekijken en beluisteren, van pop tot shanty, jazz tot rock en gospel tot wereldmuziek.

Meezingen
Zingen Aan Zee is uitgegroeid tot een indrukwekkend zangfestijn voor talrijke koren én bezoekers die uit volle borst mee kunnen zingen. De belangstelling is groot, zowel lokaal, regionaal als landelijk. Het festival wordt om 11.30 uur in de Bethelkerk aan de Jurriaan Kokstraat 175 geopend door dirigent en liedjesschrijver Monique Harteveld en haar Zingverhalenband onder leiding van Jan Rooymans. Deze opening is tegelijkertijd, traditiegetrouw, de grote ‘Inzing-oefening’ voor alle koorleden én publiek.

Programma Zingen Aan Zee
De variatie in koren is groot en divers tijdens Zingen Aan Zee: van pop tot musical, van rock tot theater, jazz, klassiek, gospel, shanty, smartlappen, close harmony en chanson. De Scheveningse inbreng bestaat onder andere uit het YMCA Popkoor (organisator van het festival), De Zingende Zeelui, MEMORIES en natuurlijk het Shantykoor Scheveningen.

Zingen Aan Zee brengt een aantal bijzondere koren voor het voetlicht. Zo is ‘Agga’s Ensemble’ recent ontstaan bij cultuurbolwerk PIP aan de BINK36. Dit koor zingt gospel en maakt op Scheveningen zijn debuut voor het grote publiek. Zanggroep Korali komt uit de Oekraïne, Prestige is het grootste popkoor van Den Haag en de Zingende Zeelui zijn allen Scheveningers van origine. Van de 10 podia zijn de locaties Sportschool In-Tension Health Club en Ontmoetingsgebouw Het Kompas gloednieuw en zeker het bezichtigen waard.

De volledige programmering, inclusief tijdschema en podiumlocaties, wordt op dinsdag 24 september gepubliceerd in weekblad De Scheveninger en is al te vinden op www.zingenaanzee.org.

Workshops
Zingen Aan Zee staat bekend om zijn originele workshops. Deze editie kun je meedoen aan Body Percussion door Jeroen Schipper, sociale media door Sven Ruggenberg en Emmer-drummen door Barry Kruik. Ook volgens traditie: de afsluitende singalong, dit keer uitgevoerd door het koor Guilty Pleasures en special guest Robin Dirksen (AVA NOVA) om 16.30 uur op het hoofdpodium in de Bethelkerk. Hier vinden tevens de workshops plaats. Dit jaar wordt veel ruimte gegeven aan kinderkoren, zoals de Zeesterren, het Leids Kinderkoor, schoolkoren Galvani en Paschali en het Haags Matrozenkoor. Daarnaast organiseren De Keizerstraat en Badhuisstraat leuke kinderactiviteiten.

Zingen aan Zee Korenfestival Scheveningen

Scheveningen-Dorp: Keizerstraat/Jurriaan Kokstraat/Marcelisstraat/Badhuisstraat en strand
Start festival: 11:30 uur Bethelkerk Scheveningen, Jurriaan Kokstraat 175

Alle informatie is terug te vinden via www.zingenaanzee.org en www.facebook.com/zingenaanzeekorendag

Wil je op de hoogte blijven van Haagse evenementen waar (live)muziek in de hoofdrol staat? Download dan onze GoneOut app met uitgaansagenda voor je smartphone in de App store of Google Play.

070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag