PAARD verbouwt zaal tijdelijk tot arena

PAARD organiseert in het weekend van 5 t/m 7 september een aantal unieke concerten en clubnachten waarbij het publiek in 360 graden rond het podium staat. PAARD360 is een nieuw concept waarbij gebruik gemaakt wordt van de unieke modulaire eigenschappen van de Grote Zaal van de poptempel. Tijdens het PAARD360-weekend zijn er optredens van Prins S. en de Geit, House of Vineyard Presents: Cuntdown en Sophie Straat. De nachtelijke uren zijn vergeven aan Night School, Bad Habits en Guilty! (onderdeel van Clubhopping).

Toen Rem Koolhaas in 2003 het ontwerp van PAARD  (toen nog met ‘van Troje’) presenteerde was de grote aandachtstrekker de modulaire mogelijkheid van de Grote Zaal. Daar kunnen de balkons uitgeschoven worden, hierdoor ontstaat er een arena waarin (ook op de balkons) het publiek om de artiest staat. “Voor zover ik weet zijn wij het enige poppodium in Nederland dat dit aan kan bieden, het is een unieke ervaring voor zowel het publiek als de artiest,” zegt programmeur Joris Postulart. “Door de waan van de dag is deze unieke eigenschap van PAARD een beetje op de achtergrond beland, we blazen dat nu nieuw leven in!”

Tijdens PAARD360 schuiven de balkons uit en verplaatst het podium naar het midden van de zaal, waardoor de artiest volledig wordt omringd door fans. De geluids- en lichtinstallatie komt boven het podium te hangen, waardoor er een intieme en sfeer ontstaat. “Al het publiek staat vooraan bij dit concert, dat is spannend voor de artiesten en de dj’s. Ik denk dat het hele speciale optredens en clubnachten worden.” aldus Postulart.

Op donderdagavond trapt Prins S. en de Geit af met een (uitverkocht) concert, de band stond dit jaar op onder andere op Lowlands dus dit is misschien de laatste keer dat het drietal van zo dichtbij te bewonderen is. Op vrijdag organiseert PAARD in samenwerking met House of Vineyard CUNTDOWN: The Ultimate Ballroom Battle Arena. Een vogue/ballroom spektakel waarin verschillende teams het tegen elkaar opnemen. Zaterdag zal Sophie Straat haar protestmuziek middenin de zaal ten gehore brengen.

Tijdens de nachtelijke uren doopt PAARD de 360-arena om tot club met op donderdag de eigen studentenavond Night School, op vrijdag hiphop, trap en R&B concept Bad Habits en op zaterdag de beste selectie aan je favoriete foute nummers van Guilty!. Guilty! is onderdeel van het grotere Clubhopping evenement dat die nacht in de stad plaatsvindt.

Paard360 is een terugkerend concept en zal komend jaar weer plaatsvinden. De tickets voor het 360 weekend van 2024 zijn te vinden via paard.nl/paard360.

Volledige Line Up + Meer Info:

Donderdag 5 september

Prins S. en de Geit [UITVERKOCHT]

Night School

Vrijdag 6 september

House of Vineyard presents: Cuntdown

Bad Habits

Zaterdag 7 september

Sophie Straat

Guilty!

Wil je op de hoogte blijven van Haagse evenementen waar (live)muziek in de hoofdrol staat? Download dan onze GoneOut app met uitgaansagenda voor je smartphone in de App store of Google Play.

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
070online-nieuws-reportages-denhaag