Vier de Belgische Nationale feestdag in Den Haag

Nog geen half jaar geleden opende een prachtig Brussels café haar deuren in Den Haag. Café brasserie Nationaal, een rijksmonument, ligt op de hoek van de Prinsegracht en de Boekhorststraat en dateert uit de 17de eeuw. ‘Het perfecte decor voor een hoogtijdag’ – aldus de equipe van Nationaal –  en op zondag 21 juli is het dan ook dé dag om hier samen te komen voor Fête Nationale oftewel, de Belgische Nationale feestdag’.

Mosselfeest
Onder begeleiding van muziek, passende wijnen en Belgische bieren vindt er een uitbundig mosselfeest plaats. Ook kunt u zich tegoed doen aan klassieke gerechtjes als Gentse waterzooi en een garnalenkroketje. Nippen aan een glas champagne bij de oesterbar is behoort ook tot de mogelijkheden. Kortom, het belooft een uniek spektakel te worden in de binnenstad.

Over 21 juli |  Fête Nationale | Nationale feestdag
Op 21 juli 1831 legde Leopold I, de eerste Koning der Belgen, de eed af op de Belgische grondwet. Deze dag geldt sindsdien als nationale feestdag.

Op deze dag wordt de onafhankelijkheid van de staat gevierd. Er vinden in veel steden in België optochten en defilés plaats. Het grootste evenement op die dag is de militaire parade in het Parc de Bruxelles, dat wordt afgesloten met een enorm vuurwerk.

Meer informatie: https://cafebrasserienationaal.nl

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag