Jazz op het Koningsplein – Jazz in de Regentes

Jazz op het Koningsplein, het mooiste plein van Den Haag in het Regentessekwartier. Met op vrijdag: “De Haagse Jazzborrel” met gratis bitterballen en haring. 2 dagen van classic Jazz tot funk en swingen.

Ons gratis programma van het gezelligste jazzweekend vóór de zomer in Den Haag is bekend!

Vrijdag 28 juni

Vrijdag 28 juni vanaf 16.00 uur kunnen muzikale talenten tijdens de inmiddels legendarische Haagse Jazzborrel op het Koningsplein meejammen onder leiding Taco Gorter, Rein Godefroy en Boris Oud .

Vanaf 20.00 uur genieten van Basily Gipsy Jazz die de laatste editie van Jazz in de Gracht aardig op z’n kop heeft gezet! Met hun gedreven uitstraling en authentieke spel weten de muzikanten hun publiek keer op keer in vervoering te brengen.

21.30 uur speelt het energieke Djam! voor het eerst in Den Haag. Djam! is een muzikale samenwerking tussen Joep Pelt (“Van Mali tot Mississippi”) en gitaarvirtuoos Bounaly Traore. Ze brengen ons dansbare Desert & Delta grooves met gitaren in de hoofdrol.

Zaterdag 29 juni

17.00 uur weer eens latin swingen met ChaChaChalina, de band van percussionisten Chalina Smit en Gerardo Rosales. In 2020 speelde ChaChaChalina in de finale van de Conservatorium Talent Award. De internationale samenwerking resulteert in groovend eigen repertoire en strakke latinjazz, met de New Yorkse salsa feel en moderne Cubaanse timba.

20.00 uur gaan we met The Preda’s onder leiding van Marius Preda mee in de achtbaan van geluid via zijn vibrafoon, piano, viool, accordeon, waarbij alle uithoeken van de wereld en muzikale hoogtepunten worden verkend.

21.30 uur laten we het Koningsplein weer flink genieten van de stevige bluesband Emily Hill met frisse wind Emily no nonsense middelpunt. Met haar doorleefde, soulvolle stem brengt ze met gemak en geheel op haar eigen wijze soul, blues, New Orleans jazz en gospel tot leven.

En natuurlijk GRATIS entree dankzij het stadsdeel, alle sponsoren en de vele vrijwilligers!

Meer informatie: www.jazzinderegentes.nl

Wil je op de hoogte blijven van Haagse evenementen waar (live)muziek in de hoofdrol staat? Download dan onze GoneOut app met uitgaansagenda voor je smartphone in de App store of Google Play.

070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag