Festival Classique 2024

Van donderdag 13 tot en met zaterdag 15 juni 2024 wordt het strand van Scheveningen omgetoverd tot een bruisend festivalterrein. In een decor van zand, zee en de ondergaande zon presenteert Festival Classique drie prachtige avondprogramma’s met topmusici zoals het Matangi Quartet & Carel Kraayenhof, harpist Remy van Kesteren, pianist en componist DeLange, pianist Jeroen van Veen en HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag). Het festival sluit af met de verrassende combinatie van de Haagse reggaeband Splendid met multi-toetsenist Sven Figee.

Festival Classique 2024 is een compacte, maar spetterende editie van het klassieke muziek festival dat al sinds 2006 jaarlijks plaatsvindt en sindsdien tienduizenden enthousiaste bezoekers trok. Festival Classique kiest dit jaar voor een intieme setting op het strand. Bezoekers nemen plaats op houten bankjes of nemen een handdoek mee en zoeken een plekje in het zand rondom het podium. De bijzondere opzet in de openlucht aan zee zorgt voor een unieke ervaring en draagt bij aan een diepere verbinding met de muziek en de natuur.

“Met je voeten in het zand en een glaasje in de hand, beleef je klassieke muziek
op een geheel andere manier” – Marieke Hopman, artistiek leider Festival Classique

Donderdag 13 juni
20.00 uur DeLange in Concert, piano en hoornkwartet
21.30 uur Jeroen van Veen, pianoconcert ‘The best of Einaudi’

Vrijdag 14 juni
19.30 uur Matangi Quartet en Carel Kraayenhof (bandoneon), Maestro Morricone
21.30 uur Harpist Remy van Kesteren, Muses

Zaterdag 15 juni
20.00 uur HIIIT, Glass Interludes, composities van Glass en Fiumara
22.30 uur Reggaeband Splendid & Sven Figee, reggae en jazz met een vleugje klassiek

Naast bovenstaande sfeervolle concerten vanuit het festivalterrein aan het strand biedt Festival Classique nog veel meer. Zo kun je genieten van muziek en straattheater rondom het festivalterrein en op de boulevard van Scheveningen. In samenwerking met diverse andere festivals en museum Beelden aan Zee presenteert Festival Classique voor blinden en slechtzienden de voorstelling TRUST, gecomponeerd door Matijs de Roo en uitgevoerd door diverse zangers en Strijkkwartet Karski. En in het gratis toegankelijke, multiculturele Muziekcafé treden ’s avonds (inter)nationale artiesten op zoals het populaire Thomas Baggerman Trio, zangeres LUYI, pop ’n folkband Brewed, Sarah Blake uit Zuid-Afrika en strijkersband Woodcraft.

Kaarten en meer informatie via www.festivalclassique.nl

Wil je op de hoogte blijven van Haagse evenementen waar (live)muziek in de hoofdrol staat? Download dan onze GoneOut app met uitgaansagenda voor je smartphone in de App store of Google Play.

 

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten