The Jesus and Mary Chain’s 40-jarig Jubileum Optreden in Den Haag

jesus-mary-chain-paard

The Jesus and Mary Chain, een van de meest invloedrijke bands van hun generatie, kondigt met veel enthousiasme hun enige clubshow in Nederland aan als onderdeel van hun 40-jarig jubileumtour. Het historische optreden vindt plaats op 24 april in de Grote Zaal van het Haagse Paard.

Met een rijke muzikale erfenis die teruggaat tot hun invloedrijke beginjaren, belooft deze show een unieke ervaring te worden voor fans en muziekliefhebbers. Geïnspireerd door legendarische acts zoals The Ramones en The Shangri-Las, waarvan ze ooit beloofden een plaat te maken, heeft The Jesus and Mary Chain een onuitwisbare stempel gedrukt op de muziekindustrie.

In hun vroegste carrièrefase stonden The Jesus and Mary Chain bekend om ultrakorte concerten van slechts 10 minuten. Een tijd waarin de band met de rug naar het publiek speelde en soms controversieel met journalisten en fotografen omging. Deze provocerende aanpak vestigde de aandacht op de band en legde de basis voor hun eigenzinnige artistieke pad.

Het succes van hun debuutalbum “Psychocandy,” opgenomen met Primal Scream-frontman Bobbie Gillespie op drums, werd in 1984 gevierd. Gillespie verliet echter eind 1985 om zich volledig te concentreren op Primal Scream, waarna The Jesus and Mary Chain hun muzikale reis voortzette. Na een periode bij Blanco Y Negro keerde de band terug naar Creation in 1995, waar ze drie jaar later het album “Munki” uitbrachten. Een tumultueuze periode volgde, culminerend in een officiële aankondiging van het uiteenvallen in 1999.

In 2007 herenigden de broers zich op het Coachella-festival in Californië, wat leidde tot een vruchtbare periode van samenwerking en de belofte van nieuw materiaal. Het aankomende 40-jarig jubileumoptreden in Den Haag markeert niet alleen een mijlpaal in hun indrukwekkende carrière, maar belooft ook een unieke gelegenheid te worden voor fans om de evolutie van The Jesus and Mary Chain live te ervaren.

Klik hier voor tickets en mis deze gedenkwaardige avond niet, waar The Jesus and Mary Chain hun tijdloze muzikale erfenis vieren met een krachtige en onvergetelijke liveperformance.

Over The Jesus and Mary Chain
The Jesus and Mary Chain is een invloedrijke Schotse band die in 1983 werd opgericht door de broers Jim en William Reid. Met een uniek geluid dat elementen van noise-pop en post-punk combineert, heeft de band een blijvende impact gehad op de alternatieve muziekscene. Hun 40-jarig jubileum wordt gevierd met een nieuw album, Glasgow Eyes, en een reeks bijzondere evenementen wereldwijd.

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten