Gelukkig Chinees Nieuwjaar Den Haag

chinees-nieuwjaar-denhaag-2024

Op 24 februari gaan we samen met de Chinese community in Nederland (LFCON) en de Gemeente Den Haag het ‘Landelijke Chinees Nieuwjaar’ vieren, oftewel het “Jaar van de Draak”! Jullie zijn van harte uitgenodigd om dit te gekke feest mee te vieren in het Stadhuis op Spui 70 vanaf 10:00 tot 17:00 en in Chinatown Den Haag, Wagenstraat en omstreken vanaf 10:00 uur.

Chinees Nieuwjaar Den Haag is letterlijk een knalfeest in de Chinese cultuur en dit jaar staat in het teken van de draak. Vergeet de westerse sterrenbeelden, hier draait het om het geboortejaar, niet de maand! Dus kom langs in het Atrium van het Stadhuis en in Chinatown om dit spektakel met ons te vieren. En het leukste: alle activiteiten zijn gratis toegankelijk!

Historisch gezien speelt de Chinese leeuwen- en drakendans een hoofdrol. De draak staat voor power en de leeuw brengt geluk. Verwacht een kleurrijke draken- en leeuwendansparade, siervuurwerk, en natuurlijk een smakelijk Chinees feestmaal voor vrienden, familie en VIPs. 2024 is dus het Jaar van de Draak en dat belooft geluk, rijkdom, voorspoed en een lang leven! De draak is niet alleen een symbool van keizerlijke glorie in het oude China, maar staat ook voor kracht, rijkdom en wijsheid. Dus als je in het Jaar van de Draak geboren bent, ben je officieel een baas!

Denk niet dat het Chinees Nieuwjaar alleen voor de Chinese gemeenschap is. In steden als Parijs, Londen, New York, San Francisco, Sydney en natuurlijk Den Haag is het uitgegroeid tot een wereldwijd feest waar iedereen samenkomt op cultureel, politiek en economisch gebied. Het is dé gelegenheid om de banden met China aan te halen. En op een veel socialere manier dan een bestelling plaatsen op Aliexpress…

In Den Haag vieren we het landelijk Chinees Nieuwjaar al sinds 2002. Naast het knalfeest in het stadhuis, wordt Chinatown en het centrum van Den Haag omgetoverd tot één groot feestparadijs. De hele dag door zijn alle festiviteiten gratis te bezoeken. Dus waar wacht je op? Kom het Jaar van de Draak in stijl vieren met ons!

Klik hier voor de officiële website.

Wil je op de hoogte blijven van Haagse feesten en festivals? Download dan onze GoneOut app met uitgaansagenda voor je smartphone in de App store of Google Play.

070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten