Gemeente Den Haag redt The Life I Live festival 2024

life-i-live-gered-2024

DEN HAAG – Het The Life I Live festival 2024, dat in de nacht voor Koningsdag wordt gehouden in het centrum van Den Haag, krijgt extra geld van de gemeente. Dat moet ervoor zorgen dat het festival dit jaar door kan gaan. ‘Het is een uitzonderlijk gratis evenement aan de vooravond van een nationale feestdag Koningsdag en het kan niet zo zijn dat Den Haag dit jaar geen festival tijdens Koningsnacht heeft. Dat zou een groot verlies voor de stad zijn’, laat de Haagse cultuurwethouder Saskia Bruines weten.

De organisator had eerder al een bijdrage van 402.325 euro gekregen, maar vond dat te weinig. Het festival zou dan moeten inkrimpen, waardoor de bezoekers zich minder door het centrum zouden verspreiden en dat zou niet veilig zijn. Daarom krijgt de organisator nu 50.000 euro extra. Volgens de gemeente is die extra bijdrage éénmalig.

The Life I Live Festival is de opvolger van de KoninginneNach. Op podia in het Haagse centrum treden dan artiesten op. Vorig jaar waren dat onder anderen Gotu Jim, Merol en Sor. Het festival is vernoemd naar een lied van de Haagse band Q65 uit 1966.

Wil je op de hoogte blijven van Haagse feesten en festivals? Download dan onze GoneOut app met uitgaansagenda voor je smartphone in de App store of Google Play. Tevens is in de GoneOut app de line-up van evenementen te vinden!

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten