PAL MUNDO keert terug in het Zuiderpark

Europa’s grootste Latin en Caribbean festival keert 15 juli 2023 terug naar het Zuiderpark in Den Haag voor haar achtste-editie. Tijdens eerdere edities betraden onder anderen Bad Bunny, J Balvin en Maluma het Pal Mundo podium. Europa’s grootste Latin en Caribbean festival Pal Mundo zal deze zomer terugkeren naar het Zuiderpark in Den Haag voor de achtste editie. Op 15 juli 2023 zullen onder anderen Ozuna, Elvis Crespo en Jowell & Randy hun opwachting maken. Pal Mundo is in tegenstelling tot eerdere edities dit jaar een eendaags festival. Met de aankondiging van de eerste headliners trekt Pal Mundo wederom artiesten van wereldformaat aan. Het festival loopt al jaren voorop in hun niche en brachten onder anderen als eerste en enige Bad Bunny naar Nederland.

De Puerto Ricaanse Ozuna staat al jaren aan de top van de Latin charts en heeft met hits als Taki Taki en Baila Baila Baila ook in Nederland groot succes. Een van Ozuna’s grootste hits Criminal in samenwerking met Natti Natasha heeft inmiddels miljarden streams vergaard. Elvis Crespo, de wereldberoemde Puerto Ricaans-Amerikaanse zanger, is vooral bekend van het populair maken van het merengue muziekgenre. Met hits als Suavemente en Píntame heeft Crespo een belangrijke rol gespeeld in de verspreiding van de Latijns-Amerikaanse muziekstroming in de Verenigde Staten en Europa. Het eveneens uit Puerto Rico afkomstige duo Jowell & Randy draaien al geruime tijd mee in de wereld van reggaeton en worden gezien als een van de meest invloedrijke artiesten binnen het genre. Het duo staat bekend om ritmische beats, pakkende teksten en energieke live optredens. Naast de Latin supersterren biedt Pal Mundo jaarlijks ook een podium voor lokaal en Caribisch talent. In totaal zijn er vier verschillende podia op Pal Mundo met ruimte voor een breed aanbod aan Latijnse muziekgenres, van reggaeton tot funk en van caribbean tot merengue. Naast de genoemde Latin supersterren staan dit jaar onder anderen Bokoesam, Blaiz Fayah, Jonna Fraser en Gio & Keizer op de line-up. Pal Mundo Festival trok bij voorgaande edities gemiddeld zo’n 25.000 bezoekers per dag, dit jaar verwacht de organisatie 30.000 bezoekers te mogen verwelkomen. Onmisbaar op een Latin en Caribbean festival is uiteraard de foodcourt, die dit jaar ook terug zal keren naar het Zuiderpark. Pal Mundo brengt de meest talentvolle food en beverage ondernemers uit de omgeving samen op world food court. Het festival neemt dit belangrijke aspect van de Latijnse cultuur dan ook serieus mee in de organisatie.

Bevestigde artiesten A-Z
Elvis Crespo – Jowell & Randy – Ozuna
Bokoesam – Jonna Fraser – Gio & Keizer
Blaiz Fayah – Cache Royale – El Cherry Scom – Passion

Event Informatie:
Pal Mundo Festival
www.palmundo.nl 
Datum: 15 juli 2023
Tijd 12:00 – 23:00
Locatie: Zuiderpark, Den Haag

Ticket informatie
Tickets voor Pal Mundo Festival 2023 zijn beschikbaar via palmundo.com/tickets. De eerste twee fases zijn inmiddels uitverkocht, resterende tickets beginnen bij €75,- + service fee (€9,-).

Partyreport Pal Mundo Festival 2022

Foto’s Pal Mundo 2022Dag 1 sessie 1Dag 1 sessie 2Dag 2

Over Pal Mundo
Pal Mundo is een Latin en Caribbean georiënteerde evenementenorganisatie. Jaarlijks organiseren zij het allergrootste Latin en Caribbean festival van Europa: Pal Mundo Festival. Waar duizenden muziekliefhebbers van over de hele wereld samenkomen om te genieten van de beste muziek en optredens. Tijdens eerdere edities betraden o.a. Bad Bunny, J Balvin, Maluma, Romeo Santos, Karol G, Don Omar, Natti Natasha, Kassav’, Prince Royce, en Wizkid het podium. In 2014 vond het eerste indoor festival plaats in Zoetermeerse Silverdome, wegens groot succes verhuisde het latin-concept kort daarna naar een locatie met meer capaciteit: Rotterdam Ahoy. De allereerste outdoor editie vond plaats in 2018 in het Arenapark in Amsterdam. Voor Pal Mundo’s 2022-editie verhuist het festival naar het Zuiderpark in Den Haag, tevens is deze editie de start van de partnership met internationale festival organisator ALDA. De samenwerking biedt beide partijen kansen om expertise en een internationaal netwerk te delen, en daarmee de fanbeleving op festivals maximaal te optimaliseren.

Wil je op de hoogte blijven van Haagse feesten en festivals? Download dan onze Gone Out app met uitgaansagenda voor je smartphone in de App store of Google Play.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag