Unieke ontmoeting pionier Haagse beat en Caribische muziek op Kaderock-vrijdag

Vrijdag 2 juni, de eerste festivaldag van Kaderock, staat in het teken van een samensmelting tussen de Haagse beatcultuur en het beste van de latin beat. In het speciale programma Haagse beat meets Latin beat spelen drummers van onder andere Cesar Zuiderwijks Drum Demons, The Motions en Livin’ Blues Xperience mee met acts als Masalsa, Massada en Trafassi en vice versa. De leiding van dit unieke festivalonderdeel is in handen van Cesar Zuiderwijk, Koen Herfst en Soeshiel Sharma. Ga voor meer informatie naar www.kaderock.com.

Cesar Zuiderwijk en zijn drumvrienden Koen Herfst, Gabor Verwey en multi-instrumentalist Harrison Young ofwel de ‘Drum Demons’ spelen vrijdag 2 juni mee met de Caribische formaties op Kaderock. Top latin percussionisten als Soeshiel Sharma en Nippy Noya spelen op hun beurt weer mee bij de pioniers van de Haagse beat. Op die manier worden doelgroepen en genres samengebracht. De vrijdagavond wordt geheel in stijl afgesloten door de legendarische Nederlands-Molukse latin rockband Massada die dan ook zijn 50-jarig jubileum viert.

Cesar Zuiderwijk: ‘Ritme was voor mij als drummer de basis. Maar ritme is ook de basis van de muziekcultuur in Escamp. De Haagse beatcultuur ontstond niet vanzelf: er was enorm veel invloed van buitenaf. Onze Haagse beat is schatplichtig aan de ritmes van over de hele wereld, waaronder de Caribische en latinbeats. Dat beide genres samenkomen op Kaderock is dan ook heel logisch. Haags beat meets Latin beat wordt een ongelofelijk muzikaal, herkenbaar en avontuurlijk programma voor zowel de muzikanten op het podium als het publiek op het plein.’

Op de vrijdagavond staan op het binnenpodium in Musicon de jonge Haagse bands Gary Spacey, Cosmo, TRENTH, Now In Colour en het beste van muziekschool Ready To Play.

Line-up vrijdag 2 juni:
Cesar Zuiderwijks Drum Demons | Trafassi | The Motions | Livin’ Blues Xperience | Masalsa | Massada | Gary Spacey | Cosmo | TRENTH | Now In Colour | Ready To Play

Line-up zaterdag 3 juni:
Hang Youth | Rudeboy plays Urban Dance Squad feat. DJ DNA | Prins S. en De Geit | Ray Fuego | 4B2M | Sophie Straat | Antwerp Gipsy-Ska Orkestra | Babs | Pom | Temple Fang | Graceless | YoungRubbi | MOVNT OLYMPVS | Toprot | Stickfigs | Heath | Le Musketrio | The Royal Glit & The Horny Horns

Over Kaderock
Kaderock, het popfestival rond Muziekcentrum Musicon, wordt sinds 1996 elk jaar op de eerste zaterdag van juni gevierd door minstens vijfduizend Hagenezen, landgenoten en muziekliefhebbers van over de grens. De straten rond het festivalterrein zijn de bakermat van de beroemde Haagse beatcultuur. Niet voor niets heeft Cesar Zuiderwijk Musicon hier gesticht. Het 25-jarig bestaan van Kaderock werd in 2022 groots gevierd met een uitverkochte editie. Dit jaar wil Kaderock groeien en nog meer muziekliefhebbers bereiken. Daarom breidt het festival uit met een extra festivaldag, een extra podium én een breder programmeringsprofiel.

Tickets: 
Dagticket €10 | Passe-partout €15
(bezoekers t/m 14 jaar gratis)
www.kaderock.com

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten