Mode-icoon Isamaya Ffrench komt naar Rewire voor muzikaal optreden

Vooraanstaand mode-icoon Isamaya Ffrench komt naar Rewire voor muzikaal optreden

De gerenommeerde visagist treedt als onderdeel van supergroep Alto Arc voor het eerst op.

Voor de 12e editie van 2023 kondigt Rewire met trots het eerste optreden ooit aan van Alto Arc, een nieuwe supergroep van George Clarke (frontman Deafheaven), hyperpopproducent Danny L Harle, Trayer Tryon (Hundred Waters), en visagist Isamaya Ffrench. Binnen deze formatie, die inspiratie put uit opera, metal en clubmuziek, levert de engelachtige zang van Ffrench een dynamisch contrast op met de duisterdere grunts van George Clarke. Alto Arc’s gelijknamige debuutrelease uit 2022 is een extreem gestileerd, maximalistisch opus, vol met betoverende muziek die de fijne lijn bewandelt tussen het groteske, sublieme en macabere. Hun eerste optreden, dat plaatsvindt op zaterdag 8 april in Den Haag, zal op visueel vlak ook spectaculair worden met waanzinnige kostuums, theatrale make-up en een opzienbarend lichtplan.

Alto Arc betekent een bijzondere nieuwe stap in de indrukwekkende carrière van Isamaya Ffrench die heeft gewerkt met tijdschriften als Vogue, Dazed, W Magazine en Love. Ffrench werkte ook aan de cosmeticalijnen van grote modehuizen als Yves Saint Laurent en Tom Ford. Daarnaast diende ze als Global Beauty Director voor Burberry Beauty, voordat ze haar eigen lijn Isamaya Beauty lanceerde in 2022. Alto Arc is overigens niet het eerste muzikale project van Ffrench: eerder verzorgde de veelzijdige artiest de vocalen op nummers van God Colony en Sega Bodega.
Rewire is een jaarlijks festival voor avontuurlijke, vooruitstrevende muziek en geluid. Het festival presenteert een uitgebreid programma met een focus op hedendaagse elektronische muziek, neo-klassieke muziek, new jazz, experimentele pop, sound art en multidisciplinaire samenwerkingen.

Alto Arc speelt op zaterdag 8 april in Den Haag tijdens Rewire 2023. Meer informatie over de show op de website van het festival: rewirefestival.nl


Rewire is een jaarlijks festival voor avontuurlijke, vooruitstrevende muziek en geluid. Het festival presenteert een uitgebreid programma met een focus op hedendaagse elektronische muziek, neo-klassieke muziek, new jazz, experimentele pop, sound art en multidisciplinaire samenwerkingen. Naast het festival richt de organisatie zich op het presenteren van verschillende andere aaneengesloten activiteiten het hele jaar door, zoals de concertserie Rewire x Korzo. Voor meer informatie zie ook rewirefestival.nl

070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag