Band Purple is the Color (Oostenrijk) bij ProJazz

Prijswinnende band Purple is the Color (Oostenrijk) op 9 maart bij ProJazz in Het Koorenhuis

De Weense band Purple is the Color toert door Nederland, en strijkt op 9 maart neer bij ProJazz in Het Koorenhuis Den Haag. Purple is the Color musiceert met het hoofd en het hart. Met nummers die soms minimalistisch en dan weer explosief klinken, creëert de groep een sound die tegelijkertijd eigentijds en vertrouwd klinkt. Bij live concerten staat Purple is the Color er om bekend telkens weer een tandje bij te kunnen schakelen. De groep werd in 2016 opgericht door pianist Simon Raab en bracht inmiddels twee platen uit: EPIC (2020) en Unmasked (2017). Met ‘Epic’ wonnen zij de Central Europe Jazz Compitition.

Post-modern is een goede benaming voor de muziek van Purple is the Color. De bandleden merken er graag bij op dat het pure muziek is, zonder digitale foefjes. Maar dan wel muziek waarin het om allerlei tegenstellingen gaat, dat moet gezegd. Muziek van vier individuen (uit Oostenrijk en Tsjechië) die elk met hun bijdrage meebouwen aan een wonderwerk van eenheid. En dat valt ook op: iedereen stelt zich terughoudend op onder het motto: in de beperking toont zich de meester. Vooral als het gaat om muziek die doorlopend verleidt om een proeve van instrumentaal meesterschap af te leggen.

Line up:
Simon Raab (piano), Štěpán Flagar (sax), Martin Kocián (bas), Michał Wierzgoń (drums)
Dit is een concertavond van ProJazz en Het Koorenhuis. Naast Purple is the Color in de Grote zaal is er een gratis voorprogramma in de foyer met young talent, en de mogelijkheid om vooraf een dinner te boeken. Na afloop is er een afterparty met DJ Jen Min Lau.

Programma:
19:00 uur Deur open/start dinner
19:30 uur Young Talent – foyer
20:30 uur Purple is the Color
Afterparty met DJ Jen Min Lau

www.projazz.nl

070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten