Foto’s The Streets Of Chuck Deely

Stappen in Den Haag was op het gratis festival The Streets Of Chuck Deely. Hiermee wordt de overleden beroemde Haagse straatmuzikant Chuck Deely geëerd.

De artiesten die optreden bij The Streets Of Chuck Deely houden zich aan de regels die in Den Haag gelden voor straatmuzikanten: niemand treedt langer dan 30 minuten op dezelfde plek op, de optredens zijn verspreid over de hele binnenstad en het geluidsvolume blijft laag

Chuck Deely (Detroit, 10 februari 1954) was een Amerikaanse zanger die als straatmuzikant beroemd werd in Den Haag. Hij zat meestal bij Den Haag Centraal en in de Grote Marktstraat. In 2008 verleende burgemeester Jozias van Aartsen hem een ‘vergunning voor het leven’ als straatmuzikant. In 2009 won Deely de Haagse Popprijs. Op 09-01-2017 overleed de muzikant. Sindsdien is de muzikant op meerdere manieren geëerd. Bij de tramondergang bij de Turfmarkt is zijn beeltenis op een muur geschilderd. Er verscheen een boek over hem en in november 2017 werd bij de Rijnstraat een door kunstenaar Vincent de Kievit gemaakt bronzen beeldje van Deely onthuld op de plek waar de straatmuzikant bijna dagelijks speelde. In 2019 werd Chuck voor het eerst geëerd met The Streets Of Chuck Deely.

Klik hier voor alle foto’s in ons fotoalbum

Het delen van onze foto’s is toegestaan voor privé gebruik, voor commercieel gebruik zie onze Foto tarieven – Stappen in Den Haag

Foto’s © Richard Kanters fotografie

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag