Uit Het Gareel Festival op verschillende plekken in de binnenstad van Den Haag

Op zaterdag 7 mei worden drie nieuwe exposities van Uit Het Gareel Festival geopend op verschillende plekken in de binnenstad van Den Haag onder het genot van een drankje en dansje.

Tijdens het festival laat Uit Het Gareel op verschillende locaties lokaal talent zien; kunstexposities, kunsttour, muziekprogramma, clubprogramma, visuals, vinyl, slow fashion, printverkoop, spoken word en meer!

Uit Het Gareel is een beweging die zich inzet voor het ontwikkelen van talent, het vormgeven van de stad en het stimuleren van sociale bijeenkomsten.

“Onze missie is om een nieuwe golf van creativiteit te genereren en een nieuw publiek kennis te laten maken met de wondere wereld van de kunst in een onconventionele setting of buiten de gebaande paden.”  – aldus Frederique de Zeeuw, oprichtster van Uit Het Gareel.

Haagse kunstenaars
Kunstwerken van de Haagse kunstenaars Art van Triest, Anna Nunes, Dünya Atay, Carmen Garcia, Erwin Verkade, Glitterstudio, JAWGEM, Marieke Matthijs, Marina Heuvelman, Niels Weerheim en Studio Poca zijn tijdens dit festival te zien. Verwacht installaties, schilderijen en objecten.

Muziek
Op elke locatie is de kunst te bekijken onder het genot van een drankje en dansje. In The Grey Space in the Middle wordt het muziekprogramma op de begane grond verzorgd door Studio Mammoet, in de kelder wordt de clubnacht door label TOZO gehost, in het Paardcafé vindt een take over plaats door Glitterstudio op kunst- en muzikaal gebied, de muziek in Zèta wordt verzorgd door collectief Disco in Paradise.

Tour
De grote opening van Uit Het Gareel is om 21:30 in The Grey Space in the Middle waarna er een kunsttour volgt waar bezoekers gratis aan kunnen deelnemen. De tour gaat langs alle locaties waarbij de expositie worden geopend door spoken word artiest Dario Goldbach.

Markt
In The Grey Space in the Middle vindt een minimarket plaats waarbij je vinyl kan scoren van Beukwerk Records, slowfashion kan aanschaffen en patches kan naaien op je jas of tas bij De Naaierij en waar je prints kan scoren van de kunstenaars voor een betaalbaar prijsje.

Donatie

Als lokaal kunstcollectief vinden we het belangrijk dat het festival toegankelijk is voor iedereen daarom hebben we ervoor gekozen om de keuze van het entreebedrag bij de bezoeker te laten. Elke donatie wordt gewaardeerd, van €1,- tot €100,-.

Kortom; een avond vol Haagse kunst, muziek en gezelligheid!
Tijden festival: 17:00 – 04:00.
Entree: op donatie.

Uit Het Gareel Festival

Alle feesten, concerten en festival op je telefoon, download dan onze uitgaans app GoneOut of bezoek onze agenda

070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten