Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Personeel Haags café start inzamelingsactie om hun kroeg te redden

2 min read

Het personeel van het iconische café de Oude Mol start uit eigen initiatief een inzamelingsactie om hun geliefde werkplek door de coronatijd heen te loodsen. De gedwongen sluiting is, net als voor alle andere horecagelegenheden, een harde klap. Maar voor de kleine Haagse kroeg, met beperkte terrascapaciteit, begint de uitdaging pas echt bij de anderhalve-meter-maatschappij. De medewerkers laten het er niet bij zitten en roepen via een charmerende video (https://www.youtube.com/watch?v=O9VkIb0Mos&feature=youtu.be) strijders op om te doneren. Op 26 mei startte de drie weken durende actie met de lancering van de video en campagnewebsite.

De initiatiefnemers benadrukken zowel het maatschappelijke belang als de historische waarde van hun Oude Mol. Het café is dé ontmoetingsplek voor een gemêleerd, hechte klantenkring en, met haar 152-jarige bestaan, geldt het als iconische plaats binnen het Haagse uitgaanscentrum. Om het unieke café en haar belangrijke functie in stand te houden, hebben de personeelsleden creatief Den Haag bij elkaar geroepen, die het café ook allemaal een warm hart toedragen. Onder andere Di-rect basgitarist Bas van Wagingen en surfer/cinematograaf Yannick de Jager hebben meegewerkt aan de campagnevideo, waarin op een ludieke manier de ernst van de situatie wordt weergegeven.

In de video wordt opgeroepen bij te dragen aan het behoud van de kroeg, Donateurs verwerven hiermee de eretitel Strijder van de Oude Mol en krijgen een eeuwige vermelding op de muur van het café. In de eerste 24 uur werd hiermee al 10.000 euro opgehaald en bemoedigende berichten van zowel vaste gasten als eenmalige bezoekers stromen binnen.

Link naar campagnewebsite: www.oudemol.nl

Link naar donatiesite: www.geef.nl/nl/actie/strijd-mee-voor-de-oude-mol/ donateurs

Link naar volledige video: www.youtube.com/watch?v=O9VkIb0Mos&feature=youtu.be

Welke hastags en dergelijke gebruiken bij delen: #strijdmeevoordeoudemol #haagsehoreca