Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Haags duo start initiatief ‘Haagse Hap’ om zowel horeca als zorg te steunen

4 min read

Haagse Hap is een lokaal initiatief gestart door Rogier Kreffer (25) en Mick Harmeling (29). Met dit initiatief gaat Haagse Hap de zorg en horeca een hart onder de riem te steken in de strijd tegen het coronavirus. Dit wordt voor elkaar gebokst door online shirts te verkopen met ontwerpen van drie Haagse kunstenaars; SOGO Show, Jawgem en Trobbies. De opbrengsten worden gebruikt om vouchers/maaltijden/presentjes af te nemen bij een select aantal Haagse horecazaken die momenteel het geld goed kunnen gebruiken. De items worden aanboden aan medewerkers van Haagse verpleeghuizen. Er is specifiek gekozen voor verpleeghuizen omdat hier op dit moment stille rampen plaats vinden. Extra waardering is op zijn plaats. Met de actie van Haagse Hap worden verschillende sectoren gecombineerd en wint iedereen. Zo wordt er waardering getoond voor de medewerkers in de zorg, de horeca en kunstenaars worden financieel gesteund en de consument ontvangt een uniek shirt wat ook na de coronacrisis gedragen kan worden. Het Haagse Hap shirt gaat €23 kosten. De kosten voor het shirt zijn in onderstaande tabel weergegeven.

Shirt – € 7,25
Horeca – € 7,50
Kustenaars – € 2,50
Investering – € 1,75
BTW € 4,-
Totaal € 32,-

Rogier: “Gaaf om te zien hoe de verbinding gelegd kan worden over verschillende sectoren voor een goed doel. Enorm bedankt iedereen! Hopelijk verkopen we veel shirts en dragen veel mensen hun steentje bij!”

Mick: “Rogier belde me op en ik moest niet lang nadenken voordat ik ja zei, daarna ging het eigenlijk allemaal heel snel. Waanzinnig om te zien hoe mensen reageren als ik het over het initiatief vertel.”

Haagse Zorg
Haagse Hap heeft er voor gekozen om zich specifiek te richten op de Haagse verpleeghuizen van WoonZorgcentra Haaglanden (WZH). WZH ervaart momenteel dagelijks hoe zwaar en intensief deze coronaperiode is voor haar zorgmedewerkers. Er wordt veel van ze gevraagd. Daarom worden initiatieven zoals de Haagse Hap zo enorm gewaardeerd. Het maakt indruk dat deze ondernemers in het Haagse, waarvan de meesten het nu ook niet makkelijk hebben, bereid zijn een stapje extra te doen. Door met creativiteit onze medewerkers een hart onder de riem te willen steken en natuurlijk daarmee ook onze bewoners en cliënten.

Haagse Horeca:
Er zijn verschillende samenwerkingsverbanden gestart met Haagse horecazaken om de zorgverleners te voorzien van een presentje. De horecazaken die momenteel verbonden zijn aan de actie van Haagse Hap:

  • Van Kleef; Van Kleef is het enige nog bestaande jenever– en likeurenhuis uit de Residentie. Opgericht in 1842, is het tevens één van de oudste, nog operationele bedrijven uit Den Haag, gevestigd op de oorspronkelijke locatie in het oude centrum. Ambacht, historie en kwaliteit komen in harmonie tezamen in de vele Haagse Heerlijkheden van Van Kleef.
  • Bij Van Kleef worden flesjes likeur afgenomen.
  • La Rana; De Kikker La Rana heeft in de loop der jaren de status van Haags instituut verworven. Het restaurant dat uitkijkt over het Huygenspark was het eerste Spaanse eethuis in Den Haag en heeft sindsdien een grote, vaste klantenkring verworven. Het geheim van het succes is de opmerkelijke ambiance. Als je binnenkomt passeer je eerst de bar, waar volgens de verhalen de penoze nog wel eens wil aanleggen.
  • Bij La Rana worden Spaanse tappas afgenomen.
  • De Grote Markt; Het gezelligste plein van Nederland met maar liefst zes horecagelegenheden. Dit zijn; Zeta, September, Boterwaag, Zwarte Ruiter, Vavoom, Hoeder en Hop. Daarnaast hebben verkoopt De Bakplaats Italiaans ijs.
  • Bij De Bakplaats worden italiaanse ijsjes afgenomen
  • Cafe de Oude Mol; Café De Oude Mol is één van de verborgen pareltjes in het oude centrum van Den Haag. Als de vrolijk beschilderde stoelen niet buiten staan, zie je het zo over het hoofd. De piepkleine kroeg staat sinds mensenheugenis bekend als een plek waar je de sleur van alledag van je af kunt schudden. De sfeer heeft iets weg van een dorps stadscafé waar iedereen bereid is tot een gezellig praatje.
  • Cafe de Oude Mol wordt gebruikt als een van de afgifte locaties.

Haagse Kunstenaars:
Haagse Hap is de samenwerking aangegaan met 3 Haagse kunstenaars.

SOGOshow is een Haags duo bestaande uit Sophia den Breems en Gordon Meuleman. Als duo zoeken zij naar verschillende manieren om hun werk samen te laten smelten, zodat er iets groters ontstaat dan de individuele ingrediënten. Doordat zij samen bezitten over veel verschillende disciplines zijn ze goed in te zetten voor omvangrijke projecten waar concept en beeld samenkomt.

‘JAWGEM’ of ook wel Jochem van Aller, een Hagenaar die afgestudeerd is aan de Willem de Kooning Academie en werkzaam is als illustrator en kunstenaar. Hij vindt het in zijn persoonlijke werk interessant om serieuze onderwerpen of onderwerpen die hem opvallen in de maatschappij op een absurde manier te verbeelden. Waardoor het werk luchtig aanvoelt maar een komische en serieuze ondertoon heeft. Seriously absurd noemt hij het ook wel. Met veel liefde voor zijn stad wilt hij Den Haag altijd op de kaart zetten.

Trobbies (Thomas) is tatoeëerder en illustrator. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie in Den Haag, die hij, vrij uniek, afsloot met een tatoeageproject. Hierna liet hij de naald niet meer los en bouwde hij verder aan zijn eigen signatuur. Recentelijk is Trobbies ingetrokken in zijn nieuwe studio “Team Trobbies Tattoo” in de Boekhorststraat.

Wie is Haagse Hap:
Rogier is geboren en getogen in Den Haag. Na opgegroeid te zijn in de Vruchtenbuurt heeft Rogier een aantal jaar het centrum van Den Haag gewoond. Hier is de liefde voor de stad echt ontstaan. Na een uitstapje van een jaar naar Amsterdam voor zijn master Culture Organization & Management is hij weer terug op Haagse bodem. Rogier: “Den Haag is een unieke stad die alles heeft: cultuur, strand en een goede sfeer.”

Mick Harmelding (29) :

Oorspronkelijk uit Twente maar woont hier nu al een aantal jaar met veel plezier. “Ik voelde gelijk een verbondenheid met de stad. Den Haag bied mij alles; Strand, natuur, stad, fijne mensen, en soms ook gewoon een dorpsgevoel.” Hij is grafisch ontwerper en zet lekkere bakkies bij de Zèta op de Grote Markt.

www.facebook.com/haagsehap

www.haagsehap.nl

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten