Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

INDOROCK HISTORY TOUR

2 min read

Sinds maart 2016 organiseert Marcello’s Art Factory de Rock History Tour. Den Haag marketing opperde een aantal maanden geleden het idee van een Indorock History Tour in samenwerking met de Tong Tong Fair. Marcello en Els zagen wel wat in dat idee en gingen aan de slag. Aanstaande zaterdag 13 mei is de eerste try-out van deze tour met indorocker Hans Consten (The Vaillants) als reisleider en Eddy Chatelin (Crazy Rockers) als sidekick.

Rock and Roll uit de gordel van smaragd!
Weet u nog? The Tielman Brothers met Rock Little Baby of Mine, The Crazy Rockers, The Black Dynamites, The Eastern Aces, The Vaillants en The Javelins. En weet u deze nog? De Monro Bar, La Gaité, de Haagse Dierentuin, Club de l’Etoile, Palais des Danse, Pam Pam, Yvonne Bar en Top Ten. Het is tussen 1954 en 1963 en het zijn allemaal bandjes en plekken van de allereerste rock and roll in Den Haag en Nederland. Regelrechte muziekgeschiedenis dus! Nu bekend als de Indorock.

Indorock
Indorock is voornamelijk instrumentale rock and roll. Deze muziek werd aan het eind van de jaren vijftig gespeeld door Indische en Molukse muzikanten en geïnspireerd door de rock and roll muziek uit Amerika.
Afkomstig uit een totaal andere cultuur, waren deze rockers niet allen qua podiumpresentatie maar ook door hun techniek prima in staat om rock and roll te spelen. Veel beter dan de Nederlanders, die nog midden in de dixieland en de Hollandse liedjes zaten. Deze muziek werd gespeeld van midden jaren vijftig tot midden jaren zestig, met een bloeiperiode van 1960 tot 1963. De naam ‘Indorock’ is echter pas in 1975 door liefhebbers verzonnen.     De Indorock stond aan de bakermat van de huidige popmuziek. Zonder onze (Haagse) Indorockers hadden bands als The Golden Earrings, The Motions en Shocking Blue begin jaren 60 vast heel anders geklonken. Zelfs The Beatles waren ooit geïnspireerd. George Harrison – onder de indruk van de show – sprak lovend over ‘Andy, the Indoman’!

Indorock History Tour
Beleef deze mooie tijden nog een keer met onze Indorock History Tour. Met een luxe touringcar wordt u door Den Haag gereden langs de plekken waar deze legendarische muziekscene furore maakte.
De reisleiders – bekende Hagenezen en oude Indomuzikanten – vertellen o.a. over de rivaliserende jeugdbendes de Kikkers en de Plu, waar het nu allemaal gebeurde en wat er achter de schermen speelde. U komt bijvoorbeeld langs de Embers Club,  La Gaité en Rolschaatsbaan Zuiderpark.
In de bus is live(!) muziek, oude Indorockhits en meezingers worden gespeeld door Haagse en Indische topmuzikanten. U bent ruim twee uur onderweg en het is voorbij voor u het weet!

Drie tours

  •   Zaterdag 13 mei try-out 13.00 – 15.00 uur, vertrek vanaf Marcello’s Art Factory
  •   Zaterdag 27 mei en zaterdag 3 juni 11.00 – 13.00 uur, vertrek vanaf de Tong Tong Fair

Voor alle drie de tours zijn er nog tickets…

Meer informatie

Marcello’s Art Factory

070 3634047 | 0641 266 707 | info@marcellos.nl

www.marcellos.nl

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten