95.000 mensen vieren start culturele seizoen in Den Haag

Wie afgelopen weekend in Den Haag was kon er niet omheen: het Haags UIT Festival. Alle culturele instellingen uit Den Haag haalden alles uit de kast om publiek – 95.000 bezoekers – te laten zien wat ze in huis hebben. Met meer dan 150 gratis voorstellingen op bijna 20 verschillende podia in Den Haag was het tweedaagse Haags UIT Festival grootser dan ooit.

UIT Nach
Tijdens deze eerste UIT Nach was er een doorlopend programma op 16 Haagse podia. Wethouder Joris Wijsmuller, die zaterdag 3 september het Haags UIT Festival officieel opende, is trots op Den Haag en haar culturele veelzijdigheid en noemde de UIT Nach een mooie toevoeging aan het Haags UIT Festival. De UIT Nach was een succes; niet alleen door het aantal bezoekers (zo’n 9.000)  en de sfeer, ook dankzij de verbondenheid en samenwerking tussen de culturele organisaties. Het programma trok opvallend veel jongeren – een goeie ontwikkeling voor de Haagse culturele sector. Er wordt nu al uitgekeken naar de UIT Nach 2017!

Haags UIT Festival op zondag
Op het Lange Voorhout  stonden dit jaar maar liefst vier podia (twee meer dan in 2015) waarop een vol programma te zien was. Twee podia met voorproefjes van muziek-, dans- en theatervoorstellingen die het komende seizoen te zien zijn, het Den Haag Danst!-podium en het Cultuurankerpodium waarop de Haagse Cultuurankers hun rijke programmering toonden. Op elke vierkante meter was er vermaak en zowel de grote namen als de lokale artiesten kregen veel belangstelling van het publiek. De Cultuurmarkt op het Lange Voorhout was gezellig druk; meer dan 100 culturele instellingen presenteerden zich, vaak met een opvallende of verrassende activiteit. Dit jaar was het Spuiplein opnieuw een festivallocatie, als middelpunt van de indoor festivallocaties eromheen. Naast muziek en theater voor volwassenen waren hier verschillende activiteiten voor de kleintjes.

Samenwerking
Deze editie stond in het teken van samenwerking. Niet eerder waren zo veel podia in Den Haag onderdeel van het Haags UIT Festival. Bijna alle theaters deden mee. Sampaguita Wisse namens de organisatie: “Den Haag heeft zo veel te bieden op cultureel gebied en er komt heel veel talent uit de stad. Er is geen betere manier om dat te tonen dan tijdens het Haags UIT Festival. We proberen niet alleen de vaste bezoekers van de podia te bereiken, we willen vooral jongeren en nieuw publiek laten zien wat er allemaal te doen is. En we kunnen zeggen dat dat is gelukt!”

Terugkijken?
Foto’s staan op Facebook en de filmregistratie verschijnt binnenkort online.

Alle ontwikkelingen volgen? Dat kan online:
www.haagsuitfestival.nl // www.facebook.com/haagsuitfestival // www.twitter.com/haagsuitfest // www.instagram.com/haagsuitfestival

Het Haags UIT Festival 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Den Haag en gesteund door PS Publiciteitsservice, Bureau Visueel, De Posthoorn, AD Den Haag, Den Haag Centraal, Den Haag FM en Intro Personeel.

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
070online-nieuws-reportages-denhaag