Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Museumnacht trekt dit jaar 10.000 bezoekers

2 min read

Op zaterdag 5 september vond de zesde editie van Museumnacht Den Haag plaats. Maar liefst 40 musea en culturele instellingen openden op een ongebruikelijk, nachtelijk tijdstip hun deuren en ontvingen in totaal 10.000 bezoekers. De vaste exposities en tijdelijke tentoonstellingen in de deelnemende musea werden aangevuld met activiteiten variërend van workshops tot cabaret, muziek, film, performance en poëzie. Het programma werd centraal afgetrapt in een uitverkochte Koninklijke Schouwburg – getransformeerd tot een jaren ’30 varietétheater met optredens van excentriekeling Sven Ratzke en burlesk showgirl Miss Flora Gattina. Kinderen konden, net als voorgaande jaren, hun hart ophalen tijdens Kindermuseumnacht die feestelijk werd geopend in het Gemeentemuseum.

Open en Bloot
Het overkoepelend thema van Museumnacht 2015 was ‘Open en Bloot’ waarmee de instellingen werden aangespoord bezoekers niets dan de naakte waarheid te tonen. Dit leidde tot pikante activiteiten zoals een spoedcursus naakttekenen in het Mauritshuis maar ook tot openbaringen zoals die in het Willibrordushuis, waar de broeders van Sint Jan een boekje opendeden over leven in een stadsklooster anno 2015. Artiesten als Ellen ten Damme en de Handsome Poëts schitterden tijdens de nacht met muzikale kunstbelevingen. Bezoekers konden zich onder andere laten vervoeren in de pendelende Poëziebus van het Letterkundig Museum en de nacht waardig afsluiten tijdens de afterparty in Het Paard van Troje. Naast de deelnemers van het eerste uur zoals het Gemeentemuseum en Escher in het Paleis waren er dit jaar ook tal van nieuwe culturele participanten zoals de Electriciteitsfabriek en het ADO Den Haag museum.

Kindermuseumnacht
Ruim 1000 kinderen hebben achter de schermen van Het Klokhuis gekeken, zich verkleed in Scheveningse klederdracht of dino’s verzorgd in het Museon. En passant inspecteerden zij de musea op kindvriendelijkheid met behulp van de museuminspecteurs app.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten