Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Embassy Festival trekt ruim 20.000 bezoekers

2 min read

De organisatie van het Embassy Festival, dat afgelopen zaterdag plaatsvond aan het Haagse Lange Voorhout, kijkt terug op een bijzonder succesvolle derde editie met ruim 20.000 bezoekers. “Ondanks het onstabiele weer, hebben we nog nooit zoveel geïnteresseerden naar het Embassy Festival getrokken”, aldus festivalorganisator Arthur Pronk (PROOOST/LIFE I LIVE). Het internationale culturele festival mag zich ieder jaar op een toenemende belangstelling verheugen. “Er komen steeds meer mensen bij die samen met ons en de dit jaar meer dan dertig deelnemende ambassades deze culturele wereldreis van één dag willen maken” volgens Pronk.

Eén van de hoogtepunten was volgens de festivalorganisatie het vlammende optreden van de sterk opkomende Amerikaanse funk en soul belofte Con Brio, waarbij het publiek massaal toestroomde. Tijdens deze show werd het Lange Voorhout getrakteerd op een prachtige dosis funk in de beste traditie van Sly and the Family Stone, Funkadelic, Prince en d’Angelo. Frontman Ziek McCarter zweepte het publiek op met de fijnste zangkunsten en onnavolgbaar strak uitgevoerde dansmoves. Een ander hoogtepunt op de contemporary stage was de wervelende afrobeat show van het internationale gezelschap La Chiva Gantiva, dat al eerder festivals als Dour, Down The Rabbit Hole en Mundial op z’n kop zette.

Ook op het klassieke podium waren de optredens dit jaar van een bijzonder hoog niveau. Hier gooide vooral het optreden van sopraan Nicole Jordan (Trinidad / Canada) hoge ogen, niet in de laatste plaats door de bijzonder fraaie en speciaal op het Embassy Festival toegesneden podiumpresentatie. “Daarnaast was het goed om te zien dat de vele bezoekers volop genoten van unieke lekkernijen uit onverwachte hoek, de ontspannen sfeer en spontane ontmoetingen met andere culturen en medebezoekers”, vervolgt Pronk. Daar waar de wereld momenteel vele schrijnende kwesties kent, probeert het Embassy Festival juist te verbinden.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten