MuteSounds Festival 2015

ALLE ZINTUIGEN WORDEN GEPRIKKELD TIJDENS HET MUTESOUNDS FESTIVAL 2015

Op 9, 10 en 11 oktober laat MuteSounds haar festivalbezoekers weer zien, voelen en beleven. Voor vele doven en slechthorenden is MuteSounds elk jaar weer bijzonder, omdat de organisatie er voor zorgt dat het festival door hen optimaal kan worden beleeft. Voor horenden is MuteSounds ook een unieke ervaring, omdat alle zintuigen worden geprikkeld.

Het gratis MuteSounds festival vindt dit jaar plaats in het tweede weekend van oktober, waarvan zaterdag 10 oktober een volledige festivaldag is. Na het succes van de afgelopen jaren in onder andere het Paard van Troje en Surfdorp F.A.S.T., verhuist MuteSounds dit jaar naar de Grote Markt in Den Haag met zes unieke binnenlocaties en het gezellige plein. De beste ingrediënten van acht jaar MuteSounds blijven behouden, zoals de verrassende line-up op het hoofdpodium, de bekende trilvloer die geluid omzet in vibraties, muziekgebarentolken en live acts. Dit jaar voegt MuteSounds daar nog meer aan toe, zoals aandacht voor film en beeld, een cultureel programma en een educatief traject tijdens en na het festival.

Op vrijdagavond is de MuteSounds kick off party. Op zaterdag start de festivaldag al om 12 uur met het KIDS programma, waarna direct dj’s en livebands staan geprogrammeerd voor het overheerlijke MuteSounds festivalgevoel. Zondag staat MuteSounds in het teken van ‘the day after’, met onder andere een ontbijt als feestelijke afsluiting. Voor de festivalbezoeker die het hele weekend wil blijven, worden er weer leuke aanbiedingen geregeld met onder andere hostels.

Het festival is maximaal toegankelijk voor doven en slechthorenden vanwege de vele gebarentolken. Maar dat is niet alles. Om te laten ervaren dat muziek meer dan een beat alleen is, zijn er behalve een trilvloer, onder andere veejays en ook signdancers die songteksten en muziek vertalen in gebaren en expressieve dans. Met de randprogrammering laat MuteSounds ervaren dat overeenkomsten interessanter zijn dan verschillen! MuteSounds zet in op ontmoetingen en interactie tussen alle doelgroepen binnen een veilige omgeving.

Kortom: MuteSounds is een festival met beleving, ontmoeting, muziek, live optredens, aangevuld met verrassingen voor alle zintuigen die het festival zo toegankelijk mogelijk maakt voor alle doelgroepen. Meer informatie over de programmering volgt binnenkort op www.mutesounds.nl.

MuteSounds 2015 is mogelijk gemaakt door steun van de gemeente Den Haag, Fonds 1818, Menzis, NSGK, Stichting Boschuysen, het VSB Fonds en Fonds Nuts Ohra.

MUTESOUNDS FESTIVAL 2015
9, 10 en 11 oktober 2015
Grote Markt, Den Haag
Zaterdag 10 oktober: festivaldag

MEER INFORMATIE
Kijk op onze website: www.mutesounds.nl
Volg ons op Facebook en Twitter voor het laatste nieuws en leuke acties:
www.facebook.com/mutesoundsDH
www.twitter.com/mutesoundsDH

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten